E-Tourneo Custom
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare E-Tourneo Custom. Vârful de lance

E-Tourneo Custom. Vârful de lance

Unul dintre cele patru noi modele Ford Pro complet electrice ce urmează să fie lansate în Europa până în 2024, E-Tourneo Custom vizează atât clienții de uz personal, cât și clienții de flote, oferind un interior spațios pentru până la opt ocupanți.

E-Tourneo Custom ridică ștacheta în segmentul vehiculelor destinate pentru activități multiple, combinând o nouă platformă, proiectată pentru a oferi versatilitate și confort maxim, cu un sistem de propulsie electric cu baterie, care poate oferi o autonomie de până la 370 km.

Noul model introduce o suită completă de caracteristici premium, inclusiv scaune din spate ultra-modulabile montate pe șine, uși laterale electrice, sistem audio B&O, 2 carduri digitale, plafon panoramic din sticlă – și un volan inovator rabatabil. Nivelul de confort este sporit și mai mult de rafinamentul superior și dinamica oferite de proiectarea de ultimă generație. Propulsia electrică silențioasă și un nou nivel de confort și stabilitate sunt propuse grație arhitecturii optimizate a platformei cu suspensie spate independentă.

E-Tourneo Custom

„Fie că este vorba de o excursie în familie în weekend sau de a transporta directori la aeroport în stil, confort și rafinament, grupul motopropulsor complet electric al E-Tourneo Custom, conectivitatea avansată, designul de ultimă oră și noile caracteristici premium îl fac o alegere convingătoare”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa. „Tourneo a reprezentat întotdeauna spațiu și versatilitate – acum extindem aceste caracteristici către o nouă generație de clienți exigenți de vehicule electrice, care caută performanță și confort.

Ca parte a celei mai cuprinzătoare game Tourneo Custom de până acum, clienții pot alege și o versiune complet nouă Plug-In Hybrid (PHEV) pentru aplicațiile în care este necesară flexibilitate suplimentară. În plus, noul model poate fi echipat cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue, disponibil cu o nouă cutie automată de înaltă eficiență cu opt trepte și – pentru prima dată – un sistem inteligent de tracțiune integrală.
Tourneo Custom de ultimă generație sunt complet integrate cu platforma Ford Pro de software și servicii conectate, inclusiv soluții de încărcare end-to-end, instrumente de management de la Ford Pro Telematics, aplicația FordPass Pro și sistemul FordLiive .Versiunile Tourneo Custom cu motoare diesel EcoBlue sunt programate să ajungă la clienți de la jumătatea anului 2023, alte variante fiind disponibile începând cu sfârșitul anului.

Performanță superioară EV

Folosind aceeași tehnologie cu celule de baterie de înaltă densitate ca și pickup-ul Ford F-150 Lightning într-o baterie cu o capacitate utilizabilă de 74 kWh, cu un motor electric de 160 kW, E-Tourneo Custom oferă performanțe și rafinament excepționale. Sistemul de propulsie complet electric oferă, de asemenea, posibilitatea de a fi operat cu o singură pedală, pentru o eficiență energetică și mai mare și o experiență de condus mai relaxată și confortabilă.

E-Tourneo Custom

Un încărcător trifazat AC de 11 kW este capabil să reîncarce complet bateria în mai puțin de opt ore, iar o reîncărcare 15-80% durează aproximativ 41 de minute folosind un încărcător rapid DC de 125 kW. Profilul de încărcare al lui E‑Tourneo Custom a fost creat pentru a permite ca la o sesiune de încărcare rapidă DC de 125 kW să adauge aproape 38 km de autonomie în doar cinci minute.

E-Tourneo Custom oferă o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg, împreună cu o sarcină utilă substanțială, ajutând proprietarii să transporte cu ușurință prietenii, familia și echipamentele sportive, iar operatorii de flote să transporte clienții și bagajele lor în mod eficient. De asemenea, tehnologia Pro Power Onboard le permite clienților să utilizeze pe deplin potențialul variantelor electrificate ale Tourneo Custom, furnizând până la 2,3 kW prin prizele din cabina – ideal pentru alimentarea dispozitivelor digitale, unelte sau echipamente sportive și de camping.

E-Tourneo Custom, proiectat pentru spațiu și confort

Noua platforma asigură un spațiu generos în interior, indiferent dacă versiunea este cu sistem de propulsie complet electric, PHEV sau cu combustie internă. Modelele standard și cu ampatament lung oferă fiecare până la opt locuri pe trei rânduri pentru E-Transit Custom și până la nouă locuri pentru Tourneo Custom PHEV și versiunile EcoBlue.

E-Tourneo Custom

Specificațiile premium ale cabinei includ noi echipamente precum un plafon panoramic mare din sticlă care îmbunătățește senzația de spațiu și lumină pentru ocupanți, tratat cu infraroșu pentru a menține cabina răcoroasă în condiții de vară. Ușile laterale glisante cu acționare electrică beneficiază și de o funcție de activare fără mâini, ușile putând fi deschise folosind o mișcare de glisare a piciorului către roata din față, de exemplu atunci când șoferul transportă obiecte grele.

Pentru a maximiza confortul, noul Tourneo Custom oferă, de asemenea, controlul electronic al temperaturii aerului în trei zone, un sistem de sunet B&O puternic cu 14 difuzoare, cu un subwoofer situat în spate, iluminare ambientală sofisticată, suport de încărcare wireless pentru dispozitive mobile și scaune încălzite pe al doilea rând.

Ford a dezvoltat, de asemenea, un nou sistem inovator de cheie digitală, programat să fie disponibil în 2024, folosind tehnologia NFC care este similar cardurilor de acces în camerele de hotel. Cheia digitală permite proprietarilor să poarte un card convenabil, subțire, rezistent la apă, mai degrabă decât o telecomandă voluminoasă, în timp ce participă la sport sau activități în aer liber. De asemenea, sistemul este benefic companiilor care au mai mulți șoferi care folosesc un singur vehiculul.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, noiembrie 2022)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Până în 2040, vânzările de vehicule cu ardere internă vor scădea la mai puțin de 1% din total

”Winter is Coming”: Criza energetică și riscurile care afectează producția de automobile

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Portofoliu complet

Mercedes-Benz EQT și e-Citan pot fi comandate și în România. Utilitarele de...

Vehicule comerciale uşoare

Noi caracteristici digitale și tehnologie îmbunătățită pentru Ford Transit în 2024

Ford Pro a anunțat astăzi îmbunătățiri semnificative și creșterea productivității pentru Transit...

Flotă verdeVehicule comerciale uşoare

Iveco eDaily a ajuns în Cartea Recordurilor

IVECO eDaily – în versiunea sa de furgon de 3,5 tone –...

microbuze electrice
Vehicule comerciale uşoare

Microbuze electrice pentru elevii din 34 de comune din județul Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat, în luna iunie, proiectul ce vizează achiziționarea...