Drumul spre staţiunea Moneasa, Arad – Pâncota, intră în reabilitare. Întârziere de 4 ani

Consiliului Judeţean Arad a anunţat începerea lucrărilor de modernizare a şoselei Arad - Pâncota (DJ 709), unul dintre cele mai circulate drumuri din judeţ, dar şi unul dintre cele mai degradate, cu foarte multe restricţii de circulaţie impuse din acest motiv. Fondurile europene destinate reabilitării fuseseră obţinute cu 4 ani în urmă.Arad - Pâncota

Contractul pentru modernizarea DJ 709 a fost semnat cu Sylc Con Trans, investiţia totală fiind de 72 de milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a afirmat că din cauza birocraţiei s-au pierdut 1.304 zile în realizarea acestui proiect.

“Este greu de crezut că a trebuit să treacă 1304 zile pentru a ajunge la acest moment al semnării contractului de modernizare a drumului judeţean Arad – Pâncota (…) Majoritatea acestor 1304 zile au fost pierdute inutil din cauza birocraţiei care a făcut posibil ca până astăzi să nu poată să înceapă lucrările deşi am avut bani în cont, deşi a existat o dorinţă a administraţiei locale şi a întregii comunităţi arădene”, a explicat Iustin Cionca.

Acesta a adăugat că antreprenorul va realiza lucrările de reabilitare în 24 de luni, în loc de 36 luni, potrivit contractului.

Şoseaua Arad – Şiria – Pâncota, în lungime de 30 de kilometri, va fi refăcută din fundaţie. Drumul deserveşte 40.000 de cetăţeni, conectând Aradul cu staţiunea Moneasa şi cu alte oraşe şi comune importante din judeţ.

Tentative de reabilitare a DJ 709 au mai fost în ultimii 10 ani. Primul contract a fost reziliat înainte de începerea lucrărilor, iar ultima licitaţie a fost contestată în instanţă, ceea ce a dus la întârzierea semnării actualului contract.

 

CITEȘTE ȘI:

Vama de la Nădlac II – Autostradă, redeschisă pentru traficul de autoturisme

ABB, liderul global în domeniul serviciilor de încărcare a EV-urilor, sărbătorește Ziua Mondială a Vehiculelor Electrice

Majoritatea regiunilor, sub cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale

Adaugati comentariu