Drumul Expres Ploieşti – Găeşti. Cine va realiza studiul de fezabilitate

Studiul de fezabilitate şi Proiectul tehnic de execuţie pentru Drumul Expres Ploieşti - Găeşti vor fi realizate de asocierea Search Corporation - Mega Engineerung Consulting, valoarea contractului fiind de 15,8 milioane de lei, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Drumul Expres Ploieşti - Găeşti

Durata contractului este de 24 luni, din care 14 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, 6 luni pentru Proiectul Tehnic de Execuţie şi 4 luni pentru servicii de asistenţă tehnică în pregătirea procedurilor de achiziţie a contractului de lucrări şi în obţinerea finanţării europene.

Lungimea estimată a traseului este de 76 km.

Potrivit CNAIR, semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea tuturor contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Pentru realizarea documentaţiei tehnice destinate Drumului Expres Gaesti – Ploiesti, CNAIR a depus, in februarie 2019, cererea de finantare din fonduri europene nerambursabile, in cadrul Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020.

Aflat la intersecţia unor drumuri naţionale intens circulate şi în lipsa unei şosele de centură, oraşul Găesti este tranzitat zilnic de aproximativ 10.000 de vehicule, care provoacă un disconfort semnificativ locuitorilor.

În aceste condiţii, CNAIR ia în calcul şi integrarea documentaţiei pentru construirea VO Găeşti în proiectul drumului expres.

„Ţinând cont de actuala strategie privind realizarea, dezvoltarea şi modernizarea reţelei de transport de interes naţional şi european descrisă în Master Planul General de Transport, pentru obiectivul de investiţii „Varianta de Ocolire Găeşti” se va analiza includerea acesteia în cadrul Studiului de Fezabilitate aferent „Drumului Expres Găesti – Ploieşti” şi stabilirea nodurilor rutiere de conexiune”, arăta ministrul Transporturilor, Lucian Bode, într-un document transmis Camerei Deputaţilor la începutul anului.

 

CITEȘTE ȘI:

Riscul principal în timpul condusului pe timp de vară. INFOGRAFIC

Isaccea – Orlvoka, noul punct de trecere a frontierei cu bacul între România şi Ucraina

Mercedes-AMG GLE 63 cu 920 CP de la Wheelsandmore

 

 

Adaugati comentariu