Șoferii vor putea prezenta polița RCA și în variantă electronică. Proiect

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a supus consultării publice un proiect de modificare şi completare a Normei nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autorităţile abilitate.
RCA

Potrivit instituției, digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru ASF, iar propunerile de modificare a Normei nr. 20/2017 sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenţei unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

”Apreciem că dovada încheierii poliței RCA în fața organelor de poliție rutieră este necesar să se realizeze prin prezentarea poliței RCA atât în formă tipărită cât și în format electronic sau, în lipsa acesteia, prin interogarea bazei de date cu asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României”, au arătat reprezentanții ASF.

Astfel, conform proiectului de modificare şi completare a normei, aflat în consultare publică pe site-ul Autorităţii, conducătorii auto vor putea prezenta agenţilor de poliţie, la un eventual control, şi varianta electronică a poliţei RCA. Prin urmare, nu va mai fi necesar ca şoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, pe suport de hârtie.

De asemenea, valabilitatea poliţei RCA va putea fi verificată şi prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată şi administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conţine informaţii cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României şi prin care se certifică existenţa unui contract RCA valabil la data verificării.

Proiectul de modificare a Normei nr. 20/2017 este supus consultării publice pentru o perioadă de 10 zile.

 

CITEȘTE ȘI:

Continental a pornit propriul sistem inovativ de generare a energiei

Riscul principal în timpul condusului pe timp de vară. INFOGRAFIC

Isaccea – Orlvoka, noul punct de trecere a frontierei cu bacul între România şi Ucraina

 

Adaugati comentariu