Advertisement

Marea Britanie
Home Administrare flote Juridic De la 1 ianuarie 2021, românii vor avea nevoie de viză pentru a putea lucra şi studia în Marea Britanie

De la 1 ianuarie 2021, românii vor avea nevoie de viză pentru a putea lucra şi studia în Marea Britanie

De la 1 ianuarie 2021, cetăţenii europeni, inclusiv cei români, vor avea nevoie de viză pentru a putea lucra şi studia în Marea Britanie, dar viza nu va fi necesară în cazul deplasărilor în scop turistic pentru o perioadă mai mică de 6 luni, a explicat premierul Florin Cîțu.

„Pe 31 decembrie se finalizează Brexit-ul, ceea ce înseamnă că începând cu 1 ianuarie 2021, Regatul Unit va avea un statut de stat terţ în relaţia cu statele UE, inclusiv cu România. Sunt câteva lucruri pe care vreau să vi le spun. Bineînţeles că vom comunica oficial, dar ar trebui să ştim: controalele vamale pentru toate bunurile care vor circula spre şi dinspre Regatul Unit, aşadar, toţi transportatorii şi operatorii economici europeni, inclusiv români, care îşi desfăşoară activitatea în relaţie cu Regatul Unit, vor trebui să cunoască şi să se conformeze acestor noi reglementări. Şi, iarăşi, tot pentru călătorie sau regulile stabilite cu Regatul Unit în ceea ce priveşte deplasările de scurtă durată, sub şase luni într-un an, în scop turistic, cetăţenii europeni, inclusiv cei români, pot circula fără viză, ceea ce este foarte important pentru deplasări de scurtă durată, sub şase luni, poate până la un an, în scop turistic, cetăţenii europeni, inclusiv cetăţenii români, pot circula fără viză”, a precizat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Acesta a adougat că mai multe informații despre relația cu Marea Britanie pot fi obținute pe site-ul Guvernului, pe platforma brexit.gov.ro.

„Pentru a putea lucra şi studia în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021, cetăţenii europeni, inclusiv cei români, vor avea însă nevoie de viză. Informaţiile, dacă doriţi mai multe informaţii, acestea pot fi găsite pe site-ul Guvernului, pe platforma brexit.gov.ro. Ministerele cele mai vizate de impactul Brexit au organizat deja demersuri active de informare, în perioada următoare ne vom ocupa de acest lucru. Dar trebuie să ştim că de la 1 ianuarie 2021 Regatul Unit devine un stat terţ în relaţia cu statele UE şi ar trebui să ne informăm atunci când călătorim sau încercăm să avem relaţii comerciale cu Regatul Unit”, a precizat premierul.

 

CITEȘTE ȘI:

A fost modificată Ordonanța de Urgență pentru amânarea ratelor la credite

Test drive Mazda MX-30

Autostrada Lugoj – Deva. Pe lotul 3 se ridică restricția de viteză. Circulația va fi permisă cu 130 km/h

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...

drogați
Juridic

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan rămân fără carnet 10 ani

Șoferii prinşi la volan cu o alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau...