Dacia Duster electric surprins în teste!

Renault testează pe un lac înghețat din zona cercului polar un misterios Duster electric. Care sunt șansele ca mașina să fie produsă în serie?
Dacia Duster electric

Colegii de la autoevolution au surprins zilele trecute un exemplar Dacia Duster electric, pe care francezii îl testau de zor pe zăpadă și gheață. Au existat tot felul de speculații în presă referitoare la o eventuală versiune de serie, iar exemplarul testat ne oferă câteva indicii clare asupra menirii sale.

Este acest exemplar 100% electric?

Foarte probabil da, fapt trădat de platforma masivă dispusă sub podea, care găzduiește pachetul de baterii. În plus, nu există țevi de eșapament, drept urmare nu avem motive să ne îndoim de veridicitatea exemplarului.

Dacia Duster electric

Avem în fața ochilor viitorul Duster electric?

Puțin probabil: în primul rând, exemplarul de test este din prima generație, iar Dacia participă cu această generație la Trofeul Andros, o competiție care se desfășoară în Franța, pe piste acoperite cu zăpadă. Apoi, acest Duster electric are câteva elemente tipice versiunii de competiție, printre care cockpit ranforsat (roll-cage-ul este vizibil în fotografii) și elemente mobile fixate cu siguranțe (capota motorului și blocul detașabil din spatele stâlpului B), aidoma vehiculelor de competiții. În final, să ținem cont că în Trofeul Andros vor putea lua startul și automobile electrice 4×4 în 2020, astfel că misterul SUV-ului surprins în teste este, în mare parte, spulberat.

 

Dacia Duster electricVom avea, totuși, un Duster electric?

Aproape sigur, da. Renault este liderul european în autoturisme electrice, clasa SUV-urilor mici este una dintre cele mai ”efervescente”, iar rivalii de la VW vor scoate pe piață familia de modele ID, ale căror prețuri vor porni de sub 30.000 euro (pentru hatchback-ul compact). Și nu este un exemplu singular: Fiat pregătește o versiune de stradă a lui Centoventi, care, fie îl va înlocui pe emblematicul Panda, fie va coexista cu acesta, dar indiferent cum ar fi, va fi cel mai ieftin automobil electric de pe piață. Concluzia? Electric și accesibil nu sunt două caracteristici care se exclud. Cale liberă, deci, pentru Dacia Duster electric!

Adaugati comentariu