Fiat Concept Centoventi – viitorul Panda!

La ceas de sărbătoare, italienii lansează Fiat Concept Centoventi, un model electric cu o modularitate nemaiîntâlnită! Acesta prefigurează viitoarea generație Panda!
Fiat Concept Centoventi Panda

Centoventi (”o sută două zeci” în limba română) este cadoul pe care și-l face Fiat cu ocazia a 120 de ani de existență. Deși este doar un concept, modelul mini (mai lung cu doar 2,5 cm decât Panda) înglobează ideea de ”mobilitate electrică pentru mase” pe care italienii îl vor pune în aplicare viitorul apropiat.

Fiat Concept Centoventi Panda

 

Modelul se evidențiază prin posibilitățile multiple de personalizare, grupate sub numele de 4U: clienții pot opta pentru 4 plafoane, 4 bare de protecție, 4 seturi de capace de roți și 4 caroserii cu linii și culori diferite. Astfel, clienții nu vor fi nevoiți să aștepte ediții speciale sau facelift-uri, ci își pot crea propriile combinații.

 

Fiat Concept Centoventi Panda

 

Sunt, de asemenea, disponibile 120 de accesorii diferite. Mai mult, în afară de cadranele de bord, plafonul din policarbonat, panourile exterioare, barele de protecție, baterii și hayon, care pot fi înlocuite numai în service-urile autorizate, restul de 114 accesorii personalizabile pot fi înlocuite ușor de către propietar!

 

Autonomia

Fiat Concept Centoventi Panda

Da, am pomenit și bateriile în lista de accesorii personalizabile, pentru că proprietarul poate alege numărul de module și îl poate modifica oricând, ”jonglând” cu autonomia. Standard, bateria oferă o autonomie de 100 km, dar mai pot fi adăugate încă trei baterii adiționale a câte 100 km fiecare, care pot fi cumpărate sau închiriate. Pachetul de baterii este integrat în podea, pe o șină și astfel glisează, ușurând la extrem instalarea modulelor noi.

 

 

În plus, mai poate fi instalată un al cincilea modul suplimentar sub scaunul șoferului, iar acesta poate fi scos și încărcat separat, chiar când mașina nu se află la garaj. În final, în ”efectiv complet”, autonomia maximă a lui Centoventi atinge 500 km!

Plafonul standard este parțial descoperit (firește, cu posibilitatea ”închiderii”), pentru un plus de plăcere, dar există și alte versiuni: plafon bicolor, soft-top, cu portbagaj suplimentar integrat sau chiar și un plafon cu celule solare de 50W!

Micuțul ”LEGO” va apărea în serie ca urmaș al actualului Panda și, promite Fiat, va fi ideal pentru flote, nu numai prin modularitatea extremă, ci și pentru că va fi ”cel mai accesibil model electric de pe piață, cel mai ușor de curățat, reparat și întreținut și care va scădea la minimum costurile totale de folosire”.

 

Adaugati comentariu