Uber şi Taxify solicită amânarea modificărilor destinate Legii taximetriei

Companiile Uber şi Taxify solicită Guvernului să amâne proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei, până când va exista şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE.
Uber

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie
reglementate şi nu interzise. Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, afirmă reprezentanţii companiilor Uber şi Taxify.

Totodată, aceştia precizează că peste 2 milioane de oameni din România le folosesc serviciile sau alte aplicaţii similare, citând un studiu IRES, care arată că 7 din 10 tineri văd aplicaţiile Uber şi Taxify ca pe o alternativă la maşina personală, în timp ce 9 din 10 îşi doresc ca autorităţile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative şi să nu le limiteze.

Pe de altă parte, companiile subliniază că serviciilor alternative de transport au contribuit cu zeci de milioane de euro la economia românească, în doar câţiva ani şi asigură zeci de mii de locuri de muncă care aduc noi taxe la bugetele publice.

„Potenţialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este să investim în continuare în dezvoltarea acestei industrii în România. Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe. Împărtăşim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate”, conchid reprezentanţii Uber şi Taxify.

 

 

Adaugati comentariu