Cum va fi sprijinită Autostrada Braşov – Bacău de autorităţile locale

Prefectura din Braşov a găzduit prima întâlnire între toţi factorii implicaţi în dezvoltarea șoselei de mare viteză Autostrada Braşov – Bacău.Ploiești-Brașov

Pe lângă reprezentanţii CNAIR, DRDP Braşov şi ai consorţiului care a fost desemnat pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate, au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor şi Ministerului Lucrărilor Publice. De asemenea, la discuţie au fost invitaţi reprezentanţii CJ Braşov, CJ Covasna, ai Primăriei Braşov şi Sfântu Gheorghe, precum şi ai autorităţilor locale aflate pe traseul autostrăzii.

Aceste instituţii vor fi direct implicate în dezvoltarea proiectului prin crearea unui grup de lucru care să coordoneze obţinerea tuturor autorizaţiilor şi avizelor necesare în cel mai scurt timp, precum şi armonizarea cu Planurile Urbanistice din fiecare zonă în parte.

Construcţia Autostrăzii Braşov – Bacău este o prioritate în cadrul Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru.

CNAIR a semnat în data de 21 mai 2020 contractul pentru întocmirea Studiului de Fezabilitate şi a Proiectului Tehnic necesare construcţiei Autostrăzii Braşov – Bacău cu Asocierea Search Corporation & Primacons Group.

Valoarea contractului este de 20,09 milioane de lei, fără TVA, durata contractului fiind de 30 luni, din care 18 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, 8 luni pentru elaborarea proiectului tehnic de execuţie şi 4 luni pentru acordarea serviciilor de asistenţă tehnică cu privire la procesul de achiziţie al contractului/lor de lucrări şi pentru obţinerea finanţării aferente lucrărilor.

Finanţarea realizării documentaţiei tehnice pentru Autostrada Braşov – Bacău va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv Specific 2.1- Apel de proiecte pentru Dezvoltarea Infrastructurii Rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiţii, Operaţiunea – Creşterea mobilităţii pe reţeaua rutieră TEN-T globală.

Societatea Search Corporation realizează documentaţiile tehnice şi pentru primele trei tronsoane ale drumului de mare viteză Ploieşti – Paşcani, în lungime de 329 km.

Un proiect legislativ pentru construcţia Autostrăzii Braşov-Bacău a intrat în dezbaterea Camerei Deputaţilor, după ce iniţiativa a fost deja adoptată de Senat. Potrivit proiectului iniţiat de parlamentari din toate partidele politice, termenul de execuţie a şoselei de mare viteză este de 5 ani de la data intrării în vigoare a legii.

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz revine la creşteri de 2 cifre pe piaţa Chinei

Așa arată un cimitir de mașini din Dubai: video

Flota DGPI va crește cu 30 de autoturisme în următorii 2 ani

 

Adaugati comentariu