Advertisement
maşini de lux
Home Piaţa auto Auto rulate Cum au fost traficate zeci de maşini de lux second hand din import

Cum au fost traficate zeci de maşini de lux second hand din import

Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de peste 3,9 milioane de lei şi au confiscat zeci de maşini de lux second hand, în urma unor acţiuni de control la un număr de 472 de companii şi persoane fizice.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), maşinile proveneau din Germania, Olanda şi Austria, prejudiciile rezultate din vânzarea acestora, fără a fi plătite obligaţiile fiscale către stat, depăşind 84 milioane de lei. De asemenea, au fost instituite 51 de măsuri asigurătorii asupra a 170 de autoturisme.

În urma acţiunilor de control realizate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au mai existat 20 de situaţii în care s-au sesizat organele de urmărire penală pentru prejudicii cauzate bugetului de stat în valoare totală de peste 72 milioane de lei.

Schema de fraudare

Concret, inspectorii DGAF au verificat în ultimele 10 luni un număr de 472 de contribuabili (persoane juridice şi persoane fizice) care comercializau maşini de lux la mâna a doua provenite din Germania, Olanda şi Austria, fără să plătească obligaţiile fiscale.

Urmare a abaterilor constatate în timpul acestor controale au fost dispuse amenzi de peste 3,9 milioane de lei şi au fost confiscate 35 de autoturisme.

Firmele erau înfiinţate pe numele unor persoane fizice cu situaţie materială precară, iar autoturismele erau cumpărate cu numerar de către persoane fizice la un preţ cu cel puţin 19% (cota neplătită de TVA) mai mic decât preţul pieţei.

„Cuantumul mare al prejudiciului calculat de inspectorii antifraudă a determinat iniţierea cooperării cu Poliţia Română”, precizează ANAF.

Instituţia precizează că parte dintre cazurile instrumentate de către inspectorii DGAF au fost valorificate de organele competente sesizate, în cadrul unor acţiuni comune, precum acţiunea din data de 25 februarie, iniţiată de poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR.

ANAF atrage atenţia asupra faptului că preţul mic al unei maşini la mâna a doua poate ascunde mai mult decât probleme tehnice şi precizează, în acelaşi timp, că acţiunile de control în acest domeniu vor continua.

 

CITEŞTE ŞI:

Proiecte pentru drumurile care vor lega Autostrada Moldova A7 de graniţa cu Ucraina

Dacia Duster vs Tesla Model X vs Hummer H1 – video!

Unde vor fi instalate staţiile de încărcare electrice pe autostrăzile A1 şi A2

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

mașini second hand
Auto rulate

Top 5 mașini second hand care se vând cel mai rapid

Mii de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de anunțuri din...

autovehicule second-hand
Auto rulate

Peste 400 de autovehicule second-hand au fost retrase de la comercializare în jud. Prahova

17 comerciați de autovehicule second-hand din Ploiești și alte localități din jud....

Auto rulate

Mașinile rulate tranzacționate prin contracte germane sunt o problemă majoră. Cum poate fi rezolvată?

Multe dintre mașinile rulate provin din Germania, țară care este cel mai...

mașinile galbene
Auto rulate

De ce mașinile galbene se vând mai bine pe piața second hand?

În timp ce, în medie, o mașină pierde 22,5% din valoare după...