Cum se redobândește certificatul de înmatriculare reținut de poliția rutieră în trafic

În cazul în care poliția rutieră a reținut, în trafic, certificatul de înmatriculare pentru lipsa ITP sau din cauza unor defecțiuni tehnice, verificările în vederea redobândirii documentului se fac exclusiv la reprezentanțele teritoriale aleRegistrului Auto Român (RAR).
starea tehnică

Dacă certificatul de înmatriculare a fost reținut pentru defecțiuni tehnice, după remedierea problemelor semnalate, vehiculul trebuie prezentat la una dintre reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român.

În urma verificării subansamblelor/sistemelor la care au fost constatate defecțiuni, dacă se constată remedierea deficiențelor, reprezentantul RAR va menţiona acest lucru pe originalul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

Dovada înlocuitoare, pe care a fost aplicat respectivul înscris, permite redobândirea certificatului de înmatriculare.

În situația în care motivul reţinerii certificatului de înmatriculare a fost expirarea valabilității inspecţiei tehnice periodice, verificarea tehnică pentru redobândirea talonului se efectuează doar la o reprezentanță RAR.

Trebuie să țineți cont că, în conformitate cu prevederile legale actuale, unui autovehicul cu inspecția tehnică periodică expirată i se suspendă automat și înmatricularea în sistemul informatic al Direcției Regim Permise de Conducere șiÎnmatriculare a Vehiculelor. Astfel, mașina nu mai are dreptul să circule pedrumurile publice, iar recomandarea noastră este să o transportați cu ajutorul unei platforme auto la reprezentanța RAR pe care ați ales-o pentru efectuarea ITP.

Documente necesare în momentul prezentării autovehiculului la RAR:
– dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare (în original)
– Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV)
– buletinul

Potrivit RAR, pentru operațiunile necesare redobândirii certificatului de înmatriculare nu este necesară efectuarea unei programări în prealabil.

 

CITEȘTE ȘI:

Austria introduce prezentarea unui test Covid negativ la sosire, din 10 februarie

Tot mai mulți constructori auto își suspendă producția din cauza penuriei de cipuri

Înmatriculările de vehicule pentru pasageri au scăzut cu 2,5% în T4 2020

 

 

Adaugati comentariu