Advertisement

Karin Rådström - Mercedes-Benz Trucks
Home Piaţa auto Industrie auto O suedeză preia conducerea Mercedes-Benz Trucks

O suedeză preia conducerea Mercedes-Benz Trucks

Începând din februarue 2020, conducerea Mercedes-Benz Trucks a fost preluată de Karin Rådström, fost director de marketing și vânzări al Scania.

Cu doar dăuă zile înaintea anunțului privind scindarea grupului Daimler în două entități separate – Mercedes-Benz și Daimler Truck – la conducerea diviziei Mercedes-Benz Trucks a fost numită Karin Rådström, o suedeză care a condus departamentul de marketing și vânzări al Scania.

Așa cum ați aflat de la FloteAuto.ro în urmă cu câteva zile, șeful grupului Daimler, Ola Källenius, a anunțat că atât consiliul său de supraveghere cât și cel de administrație au aprobat separarea gigantului german în două entități disctincte.

Astfel, dacă divizia de automobile va fi compusă din Mercedes-Benz, smart, AMG și Maybach, cea de vehicule comerciale va include mărcile de autobuze Mercedes-Benz Buses and Coaches, BharatBenz Buses, Fuso Buses și Setra, precum cele de camioane Mercedes-Benz Trucks, BharatBenz Trucks, Fuso Trucks, Freightliner Trucks, Western Star și Thomas Built.

În acest context, marca Mercedes-Benz Trucks va fi condusă, începând cu februarie 2020 de Karin Rådström, o suedeză care îi ia locul veteranului Stefan Buchner, pensionat în 2020.

– Daimler va deveni Mercedes-Benz, iar divizia de camioane va fi separată

Rådström și-a început activitatea în domeniu ca stagiar la Scania 2004. Asta după ce a făcut masteratul la Institutul Regal de Tehnologie din Stockholm. Din 2007 ea a deținut diverse funcții manageriale în cadrul organizației de vânzări și servicii Scania, inclusiv cea de șef al diviziei de autobuze și autocare a companiei. În ultima perioadă ea a condus departamentul de de marketing și vânzări al Scania.

„Suntem foarte încântați să o primim pe Karin în echipa noastră de conducere. Are o bogată experiență internațională în industria vehiculelor comerciale și și-a dovedit atuurile în modelarea unei organizații de vânzări orientate spre client”, a declarat Martin Daum, președinte al consiliului de administrație Daimler Truck AG și membru al consiliului de administrație al Daimler AG.

– Noutăți Mercedes în 2021: Sprinter primește motorul diesel de 2 litri, o nouă generație Citan
– Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Continental
Industrie auto

Continental împlinește anul acesta 20 de ani de activitate în Sibiu

Continental sărbătorește anul acesta cea de-a 20-a aniversare la Sibiu. De la...

Bosch
Industrie auto

Bosch transformă tehnologia în „tehnică pentru o viață” și prin software

La Bosch, programarea este esențială: furnizorul de tehnologie și servicii își extinde...

Stellantis
Industrie auto

Societatea mixtă Stellantis – LeapMotor va lansa 6 vehicule electrice până în 2027

Stellantis urmează să formeze o societate mixtă cu producătorul chinez de vehicule...

Industrie auto

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare. Surpriza: KIA

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...