Advertisement

Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021
Home Piaţa auto Vehicule comerciale uşoare Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021

Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021

Vanlife a devenit o tendință și piața se află în plină expansiune. În Germania, spre exemplu, înmatriculările noi au atins un nou record în 2020, conform Asociației Germane a Industriei de Caravane, cu aproximativ 80.000 de rulote recent înmatriculate. Situația este destul de similară în restul Europei și în SUA, iar estimările pentru 2021 sunt, de asemenea, promițătoare. Un motiv în plus ca Mercedes-Benz Vans să mizeze pe autorulote în anul 2021.

În special, autorulotele compacte sunt cele care alimentează creșterea, fiind potrivite atât pentru călătorii, cât și pentru utilizarea zilnică.

”Suntem foarte mulțumiți de situația actuală a comenzilor pentru familia noastră de autorulote compacte Marco Polo – în 2021 ne dorim vânzări cu aproximativ 25% mai mari pentru aceste autovehicule. Pentru a face acest lucru, vom surprinde clienții noștri cu caracteristici noi pentru acest produs, alături de alte noi specificații. De asemenea, vedem un potențial real de creștere în următorii ani și vom genera vânzări suplimentare în această categorie”, spune Klaus Rehkugler, noul șef de vânzări și marketing al Mercedes-Benz Vans.

Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021Familia Marco Polo, formată din autorulota compactă Marco Polo complet echipată și Marco Polo HORIZON și ACTIVITY echipate cu un acoperiș extensibil și o combinație de scaune/banchetă, va fi disponibilă, la cerere, cu următoarele noi echipamente, începând cu primăvara anului 2021:

  • Marco Polo HORIZON și ACTIVITY sunt disponibile pentru prima dată cu o conexiune de alimentare externă: conexiunea de 230 volți facilitează acum staționările de camping extinse în Marco Polo HORIZON și ACTIVITY, făcându-le și mai confortabile.
  • Protecția URBAN GUARD a șoferului, disponibilă în toate variantele de model: URBAN GUARD avertizează atât acustic, cât și vizual când este detectat un act de violență sau furt. În caz de furt, autovehiculul poate fi urmărit și localizat folosind Mercedes me connect.
  • Serviciul Blind Spot Assist a fost îmbunătățit cu Rear Cross Traffic Alert: Alerta pentru traficul perpendicular din spate ajută șoferii la ieșirea cu spatele dintr-un spațiu de parcare prin emiterea unui ton acustic de avertizare atunci când, din direcție perpendiculară, se apropie un alt autovehicul.

Autorulote Mercedes-Benz: noi direcții cu autoutilitarele mijlocii

Pe lângă propria familie de autorulote Marco Polo, Mercedes-Benz Vans lucrează îndeaproape cu producătorii de autorulote și oferă autovehicule de bază pentru caroseriile și conversiile lor.

Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021”Tendința se îndreaptă din ce în ce mai mult spre autorulotele care sunt potrivite atât pentru utilizarea zilnică, cât și pentru călătorii. Vom satisface această cerere, nu numai cu familia noastră Marco Polo, ci din ce în ce mai mult, cu autovehicule de bază potrivite. Aici autovehiculele noastre din categoria mijlocie, Vito și Clasa V, joacă un rol deosebit de important datorită dimensiunilor externe compacte”, adaugă Klaus Rehkugler.

În 2021, Pössl, un producător de autorulote din Bavaria Superioară din Germania, specializat în conversia de autoutilitare, va lansa pe piața europeană două noi autorulote bazate pe Mercedes-Benz Clasa V și Vito: Campstar și Vanstar.

La fel și în SUA, autovehiculele comerciale ușoare de dimensiuni medii Mercedes-Benz intră pe segmentul autorulotelor – o premieră pentru piață. Fiind unul dintre primii producători americani din acest segment, Driverge Vehicle Innovations din Charleston (Carolina de Sud) se bazează pe Vito și lansează Metris Getaway.

Impresionantul Mercedes-Benz Sprinter

Test drive - Mercedes-Benz Sprinter L3H2De la lansarea pe piață a celei de-a treia generații Sprinter, autoutilitara produsă de Mercedes-Benz a parcurs un drum de succes în industria autovehiculelor.

”Din 2018, în întreaga lume au fost prezentate numeroase autorulote noi, bazate pe Sprinter. Numai în ultimele șase luni, mai mult de zece modele noi și-au sărbătorit premiera; de la autoutilitare de campare la autorulote semi-integrate și complet integrate. Acestea includ modele de la companii cu o prezență îndelungată pe piață, precum Bürstner, Carthago, Eura Mobil, Frankia, Hymer, Kabe sau La Strada. Cu toate acestea, Sprinter impresionează și start-up-urile, precum Alphavan din Wangen, regiunea Allgäu din Germania. Acest lucru arată cât de diversă și inovatoare este autoutilitara noastră”, subliniază Klaus Rehkugler.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ID. Buzz GTX
Vehicule comerciale uşoare

ID. Buzz GTX. Superlativ absolut

Volkswagen Vehicule Comerciale a prezentat, cu ocazia conferinței sale anuale, cel mai...

Transporter
Vehicule comerciale uşoare

Noul VW Transporter. Instrumentul perfect

Noul Transporter va fi lansat pe piața germană la începutul anului 2025,...

Farizon
Vehicule comerciale uşoare

Farizon intră pe piața din România

Grupul maghiar AutoWallis a anunțat că va reprezenta pe piața din România...

Mercedes-Benz
Vehicule comerciale uşoare

Mercedes-Benz Vans. Inteligente, interactive, confortabile

Mercedes-Benz Vans și-a înnoit familia de vehicule comerciale cu noile versiuni Vito...