Advertisement

sua
Home Piaţa auto Flotă verde Joe Biden promite să înlocuiască flota guvernului SUA, de 650.000 de mașini, cu vehicule electrice

Joe Biden promite să înlocuiască flota guvernului SUA, de 650.000 de mașini, cu vehicule electrice

Președintele american Joe Biden a promis că va înlocui flota guvernului Statelor Unite, de aproximativ 650.000 de vehicule, cu modele electrice, deoarece noua administrație își îndreaptă atenția către utilizarea energiei ”curate”.

„Guvernul federal deține o flotă enormă de vehicule, pe care o vom înlocui cu vehicule electrice ”curate”, fabricate chiar aici, în America, fabricate de muncitori americani”, a spus Joe Biden, citat de Reuters.

Președintele american a criticat normele existente care permit ca vehiculele să fie considerate ”fabricate în SUA” atunci când sunt achiziționate de Guvern, chiar dacă au componentele principale non-americane.

Biden a spus că va elimina lacunele legislative care permit fabricarea în străinătate a unor componente cheie, precum motoarele, pentru vehiculele considerate ”made in USA”.

Casa Albă nu a oferit detalii cu privire la perioada în care este planificată înlocuirea vehiculelor actuale, o operatiune care ar putea costa 20 miliarde de dolari.

În 2019, Guvernul SUA deținea 645.000 de vehicule, cu un rulaj de 7,2 miliarde de kilometri și un consum de 1,4 miliarde de litri de benzină și motorină, potrivit Administrației Serviciilor Generale (GSA). Cheltuielile de întreținere s-au ridicat la 4,4 miliarde de dolari.

În iulie 2020, în flota guvernamentală se aflau doar 3.215 mașini electrice.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden a promis că „va adopta un angajament major de a cumpăra vehicule curate pentru flotele federale, de stat, tribale, poștale și locale”.

De asemenea, a promis că va crea un milion de noi locuri de muncă în „industria auto americană, în lanțurile de aprovizionare auto autohtone și în infrastructura auto”.

Biden a mai promis că va sprijini consumatorii pentru a înlocui vehiculele vechi, mai puțin eficiente, cu vehicule electrice și va stimula constructorii auto să construiască sau să reorganizeze fabricile pentru productia de mașini electrice și a componentelor necesare.

De asemenea, Biden a promis că va instala 550.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice și va cheltui mai mult în cercetări privind producerea energiei ”curate”.

Sursa foto: Nimrod Persson 

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021

10 drumuri naționale erau închise joi dimineața

Normele metodologice pentru noua amânare a plăţii ratelor

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

acea
Flotă verdeIndustrie auto

ACEA, despre taxarea importurilor din China: Concurența sănătoasă stimulează inovația și alegerea consumatorilor

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a luat act de faptul că...

Flotă verde

IVECO lansează oficial, în România, eDaily, platforma complet electrică pentru autoutilitare mici

IVECO anunță lansarea pe piața din România a vehiculului complet electric IVECO...