Și Norvegia va închide frontierele pentru călătoriile neesențiale

Norvegia va închide frontierele pentru călătoriile neesențiale, începând de vineri, de la miezul nopții, pentru a opri răspândirea noilor tulpini de Covid-19, a anunțat premierul, Erna Solberg.
Norvegia

„În practică, frontiera va fi închisă oricui nu locuiește în Norvegia”, a declarat Solberg într-o conferință de presă, citată de Reuters. Șeful Guvernului de la Oslo a promis că la frontiere, controalele vor fi realizate cu strictețe.

Măsura închiderii granițelor nu se aplică lucrătorilor suedezi și finlandezi din serviciul de sănătate norvegian, precum și celor din sectoarele cheie pentru economie, precum transportatorii de mărfuri.

Însă majorității lucrătorilor străini li se va interzice intrarea în Norvegia.

Conform normelor existente, persoanele care sosesc din țările desemnate cu ”risc ridicat” de Institutul Norvegian de Sănătate Publică (NIPH), sunt supuse testării și sunt obligate să intre în carantină, într-un hotel, timp de 10 zile, dacă nu locuiesc în Norvegia.

Solberg a mulțumit, de asemenea, norvegienilor pentru respectarea pe scară largă a măsurilor de sănătate, după ce rata de reproducere a virusului a scăzut la 0,6 săptămâna aceasta, iar numărul cazurilor s-a redus cu 56% față de acum două săptămâni.

Duminică, guvernul norvegian a extins carantina aplicată Capitalei pentru a include mai multe municipalități, după creșterea cazurilor de infectare cu noua tulpină britanică.

Începând de miercuri, Norvegia a înregistrat 135 de cazuri ale variantei britanice, precum și două cazuri ale celei din Africa de Sud.

Reamintim că o măsură similara a fost adoptată și de Belgia, unde, în perioada 27 ianuarie -1 martie, sunt permise numai călătoriile în scopuri esenţiale, fiind autorizate următoarele tipuri de deplasări: din motive familiale (decese, căsătorii, regrupare familială, custodia copiilor etc.); din motive umanitare (în scop medical, asistenţă persoane vulnerabile etc.); pentru studii (cercetători, studenţi, stagiari, elevi etc.); deplasările rezidenţilor transfrontalieri; călătoriile de afaceri sau profesionale; din alte motive urgente (motive juridice, relocări etc.).

 

CITEȘTE ȘI:

Joe Biden promite să înlocuiască flota guvernului SUA, de 650.000 de mașini, cu vehicule electrice

Mercedes-Benz Vans mizează pe autorulote în 2021

10 drumuri naționale erau închise joi dimineața

 

 

Adaugati comentariu