Advertisement

Arval
Home Finanţare Leasing operaţional Leasingul operațional de la Arval contribuie la reducerea amprentei de carbon

Leasingul operațional de la Arval contribuie la reducerea amprentei de carbon

Indiferent de dimensiunea companiei sau de industria în care își desfășoară activitatea, soluțiile de gestionare a flotei auto pot ajuta la reducerea costurilor și la creșterea eficienței operaționale. În acest context, leasingul operațional de la Arval contribuie la reducerea amprentei de carbon a flotei auto, sprijinind companiile în transformarea lor digitală.

Soluțiile de mobilitate sustenabilă facilitează gestionarea flotei auto, oferind flexibilitatea unui sistem care se adaptează în funcție de necesitățile companiei, iar unul dintre beneficiile importante ajunge să fie chiar economisirea de combustibil sau de energie consumată.

Prețurile combustibililor fosili și gazelor au crescut vertiginos în ultimul timp. Acest fapt susține accelerarea tranziției energetice și se adaugă, bineînțeles, și la nevoia de a încetini schimbările climei, care sunt foarte vizibile încă de câțiva ani și ne afectează pe toți.

Reducerea emisiilor de CO2, o prioritate pentru Arval

Reducerea spre zero a emisiilor de dioxid de carbon este de ceva vreme pe agenda multor companii și mai ales pe cea a producătorilor de autovehicule, care trebuie să îndeplinească cerințele UE de tranziție către electrificare și sustenabilitate. Arval nu face excepție și își urmărește reducerea consumului de energie clasică și, în plus, se concentrează pentru a oferi companiilor client și partenerilor soluții de mobilitate sustenabilă, precum și consultanță pentru tranziția către electrificarea flotelor.

Interesul clienților Arval pentru reducerea amprentei de CO2 este mare, iar pentru a realiza acest lucru, flota de autovehicule este punctul central asupra căruia se concentrează eforturile. Acest lucru se aplică în special companiilor de servicii, deoarece aici flota de vehicule este adesea singurul factor relevant pentru amprenta de CO2 – pe lângă costurile energetice pentru exploatarea clădirilor. Tranziția flotei către mobilitate electrică, creșterea numărului de autovehicule electrice sau hibride necesită timp, resurse și, mai ales, consultanță de specialitate, pe care specialiștii Arval o oferă cu succes.

Toți producătorii de autoturisme beneficiază de piața de leasing operațional pentru a-și vinde mașinile. Astfel, ei fac eforturi pentru a susține obiectivele de sustenabilitate și tranziție către electrificare și cresc volumul acestora, scăzând în același timp producția de autovehiculele cu motoare cu ardere internă.

Ce beneficii aduce leasingul operațional full service de la Arval?

Potrivit specialiștilor Arval, soluțiile flexibile de leasing operațional full service permit unei companii să profite de autovehicule moderne, cu tarife lunare cu toate costurile operaționale incluse, termeni contractuali adaptați afacerii. Acest lucru dă posibilitatea unui manager să conducă business-ul în mod optim și eficient și, mai mult, să asigure tranziția către sustenabilitate, electrificare, reducând costurile și, nu în ultimul rând, amprenta de carbon.

Investițiile în tranziția energetică a flotei sunt durabile, cu potențial de eficientizare a costurilor de operare pe termen lung și pot fi finanțate prin leasing operațional full service, sustenabil. Iar cum serviciile se dezvoltă, tranziția către electrificare poate aduce în viitor și alte soluții de mobilitate sustenabilă: stații pentru încărcare electrică, mobilitate pentru angajați, etc.

Prin leasingul operațional, vehiculul este utilizat de o companie, însă este deținut și ulterior valorificat de către compania de leasing operațional, precum Arval. Asta înseamnă că rata capitalurilor proprii ale companiei rămâne neafectată și afacerea beneficiază de un buget pe care îl poate utiliza pentru a se dezvolta, ceea ce înseamnă o libertate financiară mai mare. Mai mult chiar, rata dobânzii fixe face ca investiția să rămână predictibilă pe întregul termen al contractului.

Astfel, pentru companiile care doresc să-și reducă amprenta de carbon, leasingul auto full service este o soluție ideală. Prin alegerea vehiculelor mai eficiente din punct de vedere energetic sau chiar a celor electrice, emisiile de CO2 pot fi semnificativ reduse. Stațiile de încărcare electrică și tehnologiile de economisire a combustibilului integrate în aceste vehicule contribuie la un parc auto mai „verde”, benefic pentru companie și afacere. Cât despre strategia de CSR, valoarea adăugată este clară.

Consultanța face diferența

Alegerea partenerului potrivit pentru leasingul operațional este crucială. Deși multe companii pot oferi condiții favorabile la prima vedere, consultanța în alegerea soluției potrivite, flexibilitatea și adaptabilitatea la nevoile specifice ale clientului sunt esențiale. Specialiștii și consultanții Arval pun accent pe soluții personalizate, nu doar pe ofertele standard. Ceea ce îi diferențiază în piață este abordarea centrată pe leasingul auto full service, care vizează nu doar furnizarea unei soluții financiare, ci și garantarea sustenabilității și eficienței în mobilitate.

Într-o lume în care sustenabilitatea, responsabilitatea și reducerea emisiilor de dioxid de carbon devin priorități, leasingul operațional full service auto oferă o soluție care îmbină eficiența financiară cu responsabilitatea ecologică. Companiile care aleg acest model pentru managementul flotei, nu doar că își optimizează cheltuielile, dar contribuie și la un viitor mai verde pentru noi toți.

Tendință printre afacerile de succes

În mediul corporativ contemporan, leasingul auto full service câștigă teren. Costurile pentru vehicule comerciale înregistrează o creștere semnificativă, mai ales dacă sunt administrate in cadrul afacerii. Această tendință a determinat managerii de flote să își îndrepte atenția către diferite modele de leasing, iar leasingul operațional full service este și un răspuns la nevoia lor de a aborda probleme de sustenabilitate. Odată cu creșterea complexității în gestionarea flotelor, au apărut politici auto care stabilesc criterii precum cine și în ce condiții poate folosi mașinile companiei. O tendință clară este preferința pentru soluții de mobilitate sustenabilă, care contribuie la reducerea amprentei de CO2.

În acest context, leasingul operațional full service devine esențial ca și soluție, pentru că facilitează accesul la autovehicule ecologice, nepoluante, și oferă soluții personalizate care protejează lichiditatea companiei, menținând în același timp securitatea financiară și permițând un control mai bun asupra flotei de vehicule.

Leasing cu valoare reziduală vs. leasing operațional

Atunci când vine vorba de soluții de mobilitate sustenabilă, este important să înțelegem diferența dintre leasingul cu valoare reziduală și leasingul operațional full service.

Leasingul cu valoare reziduală este structurat astfel încât la sfârșitul contractului, compania este responsabilă pentru diferența dintre valoarea actuală a vehiculului și valoarea reziduală estimată. Intră în calcul factori precum durata contractului, kilometrajul previzionat, prețul inițial de achiziție. În acest model, compania este răspunzătoare pentru starea autovehiculului la sfârșitul contractului, asigurându-se că aspecte precum caroseria, interiorul și istoricul de service sunt în parametrii acceptați.

În schimb, leasingul operațional full service, este o soluție completă de mobilitate pentru companie, pentru că acest model include în costurile de leasing și întreținerea și service-ul vehiculului, managementul accidentelor, birocrația de la înmatriculare, asigurarea, etc.

Cum crește sustenabilitatea companiilor?

Într-o lume tot mai preocupată de problemele mediului, leasingul operațional full service pentru autovehicule oferă companiilor oportunitatea de a opta pentru soluții de mobilitate sustenabilă și aduce o serie de beneficii legate direct de protejarea mediului, dar nu numai:

Reducerea emisiilor de CO2: Prin leasingul operațional full service, companiile au acces la flote de vehicule eficiente din punct de vedere energetic și cu emisii reduse. Asta înseamnă că se promovează utilizarea unor vehicule care consumă mai puțin combustibil și, prin urmare, emit mai puțin CO2.

Economie de combustibil: Vehiculele închiriate prin soluții de leasing operațional full service sunt modele noi, dotate cu tehnologii avansate care permit o mai bună eficiență a consumului de combustibil.

Durabilitate și reciclare: Una dintre caracteristicile esențiale ale leasingului operațional este păstrarea autovehiculelor într-o stare optimă. Acest lucru nu doar că prelungește durata de viață a vehiculului, dar asigură și o valoare mai mare la revânzare sau reciclare.

Promovarea soluțiilor de mobilitate sustenabilă: apelând la serviciul de leasing operațional full service, companiile sunt încurajate să se orienteze spre soluții alternative de transport, precum vehiculele electrice sau hibride. Leasingul operațional full service pentru autovehicule nu reprezintă doar o modalitate eficientă de gestionare a flotelor pentru companii, ci și un pas înainte în direcția unei mobilități corporative sustenabile.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, octombrie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Universal Wheel Drive System, sistemul KIA și Hyundai Motor care va transforma mobilitatea

CNAIR a lansat licitaţia pentru construcţia şi utilarea a 12 spații de servicii și parcări

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...