Creştere de 8,4% pentru afacerile din comerţul auto în primele 10 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în perioada ianuarie - octombrie 2019, faţă de perioada similară a anului trecut, cu 8,4% ca serie brută, pe fondul majorării cu 35,8% a afacerilor din comerţul, întreţinerea şi repararea motocicletelor.
înmatricularea vehiculelor

Datele Institutului Naţional de Statistica (INS) arată că în primele 10 luni, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu
autovehicule şi motociclete a avansat atît ca serie brută cu 8,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%. La acest rezultat şi-au mai adus contributia, alături de Comerţul cu motociclete (creştere cu 35,8% serie brută, 43,8% serie ajustată), şi cel cu piese şi accesorii (creştere cu 9% serie brută, 8,3% serie ajustată), cu autovehicule (7,9% serie brută, 9,3% serie ajustată), precum şi segmentul privind Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (7,3% serie brută, 6,3% serie ajustată).

Comparativ cu luna similară a anului precedent, în octombrie 2019, afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 11,5% atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat tot în Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor, unde afacerile au avansat, ca serie brută, cu 34,9%, iar ca serie ajustată cu 39,5%. În acelaşi timp, creşteri au mai fost raportate şi în Comerţul cu autovehicule (8,5% serie brută, 9,3% serie ajustată), în cel cu piese şi accesorii (13,9% serie brută, 12,6% serie ajustată) şi pe segmentul Întreţinerea şi repararea autovehiculelor (18,3% serie brută, 15,4% serie ajustată).

Pe de altă parte, în luna octombrie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete,
comparativ cu luna precedentă, a urcat ca serie brută cu 10,3%, iar ca serie ajustată, cu 1,4%. Pe sectoare de activitate, cel mai bun rezultat a fost înregistrat în Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule unde afacerile au crescut cu 19,3% ca serie brută şi cu 5,8% ca serie ajustată. În Comerţul cu autovehicule, volumul cifrei de afaceri a avansat cu 5,3% ca serie brută, dar a scăzut cu 1,2% ca serie ajustată. Pe segmentul Întreţinerea şi repararea autovehiculelor, cifra de afaceri a urcat 14,9% ca serie brută şi cu 5,9 ca serie ajustată. În comerţul cu motociclete, rezultatele înregistrate sunt mai mari cu 8,4% ca serie brută şi cu 7,9% ca serie ajustată.

 

CITEŞTE ŞI:

Test drive Volkswagen Amarok 3.0 TDI 258 CP Aventura

Test drive BMW 118d / BMW 135i xDrive

Noul preşedinte al ACEA este Michael Manley, CEO Fiat Chrysler Automobiles

 

Adaugati comentariu