Creştere de 12,3% în afacerile din comerţul auto-moto în septembrie

Cifra de afaceri în comerţul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor a crescut cu 12,3% în luna septembrie faţă de luna anterioară, însă rezultatul după primele 9 luni indică o diminuare de 10,1% comparativ cu perioada similară din 2019, a anunțat astăzi Institutul Național de Statistică (INS).
comerţul

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat un avans de 12,3%, datorită creşterilor înregistrate la Comerţul cu autovehicule (+13,2%), activităţile de Întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+12,5%), Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,1%) şi la cel cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,9%).

Cifra de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,7% în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă.

Septembrie 2020 vs. septembrie 2019 în comerţul auto-moto

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna septembrie 2019, au înregistrat un avans cu 5,8%, datorită creşterilor înregistrate la Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+139,9%), activităţile de Întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+15,3%) şi la activităţile din vânzările de piese şi accesorii pentru autovehicule (+10,4%).

Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 0,8%.

În luna septembrie 2020, volumul total al cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere cu 3,3% faţă de luna septembrie 2019.

Ianuarie – septembrie 2020 vs. ianuarie – septembrie 2019

În primele 9 luni comparativ cu perioada similară din 2019, afacerile auto-moto, serie brută, s-au diminuat cu 10,1%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-16,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,2%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+85,2%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor ( +1,2%).

În perioada ianuarie – septembrie 2020 comparativ cu intervalul similar de anul trecut, volumul cifrei de afaceri, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 10%.

 

CITEȘTE ȘI:

Spania introduce prezentarea unui test molecular la intrarea în țară începând cu 23 noiembrie

Rompetrol va prelua dreptul de folosinţă asupra benzinăriilor grupului Comision Trade

Ministrul Mediului îndeamnă companiile să utilizeze flote verzi

 

 

Adaugati comentariu