Spania introduce prezentarea unui test molecular la intrarea în țară începând cu 23 noiembrie

În contextul pandemiei de Covid-19, autorităţile din Spania au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul țării începând cu data de 23 noiembrie, a transmis Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Spania

Astfel, persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat vor fi obligate ca, la intrarea în Spania, să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.

Potrivit listei în vigoare la acest moment, România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de această măsură.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizată de autorităţile spaniole la fiecare 15 zile şi publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii spaniol (https://www.mscbs.gob.es/) cu şapte zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

Totodată, MAE reaminteşte că toate persoanele care călătoresc spre Spania trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet www.spth.gob.es. Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinaţie/punctele de control ale frontierei. Având în vedere noile condiţii, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

MAE precizează că, la sosirea în Spania, autorităţile le pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau ale paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.

Ministerul Afacerilor Externe menționează că cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie numerele de telefon de urgenţă ale: Ambasadei României la Madrid: 0034 669.362.202, Consulatului General al României la Barcelona: +34 661 547 853, Consulatului General al României la Sevilla: +34 648 212 169, Consulatului General al României la Bilbao: +34 608 956 278, Consulatului României la Castellon de la Plana, Consulatului României la Ciudad Real: +34 609 513 790, Consulatului României la Zaragoza: +34 663 814 474 şi al Consulatului României la Almeria: +34 682 733 408.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de internet: http://www.mae.ro/node/51930, http://madrid.mae.ro şi http://www.mae.ro/ şi informarea temeinică anterior deplasărilor în Spania.

 

CITEȘTE ȘI:

Rompetrol va prelua dreptul de folosinţă asupra benzinăriilor grupului Comision Trade

Ministrul Mediului îndeamnă companiile să utilizeze flote verzi

Șofer, inginer, contabil, cele mai căutate locuri de muncă în luna octombrie

 

Adaugati comentariu