Advertisement

şofer
Home Administrare flote Juridic Șofer, inginer, contabil, cele mai căutate locuri de muncă în luna octombrie

Șofer, inginer, contabil, cele mai căutate locuri de muncă în luna octombrie

Cele mai frecvente cuvinte cheie folosite de aproape 150.000 de români care au căutat, în luna octombrie, un loc de muncă au fost „şofer”, „inginer”, „contabil”, „manager”, „asistent medical” sau „consilier juridic”, potrivit datelor transmise de platforma de recrutare www.eJobs.ro.

Pe lângă „şofer”, alte două expresii cheie care au înregistrat mii de căutări în ultima lună au fost „agent vânzări” şi „asistent vânzări”. De asemenea, „remote”, „part time” şi „internship” au suscitat un interes crescut în rândul candidaţilor, reflectând noul mod de lucru pe piaţa muncii. Acestea sunt, totodată, şi strâns legate de numărul din ce în ce mai mare de tineri care vor să se angajeze.

„Vorbim despre candidaţi care au mers ţintit spre aceste joburi şi în cazul cărora putem vorbi şi de un grad foarte ridicat de relevanţă atunci când aplică pentru o anumită poziţie pentru că, în mod natural, cauţi joburile cu care eşti compatibil din punctul de vedere al pregătirii şi experienţei profesionale. Aceste căutări exprimă foarte bine ce se întâmplă în piaţă şi care sunt categoriile de candidaţi care fie au rămas fără job în ultima perioadă, fie nu mai sunt mulţumiţi de jobul actual”, a spus Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Atunci când au efectuat căutări în funcţie de industriile în care ar vrea să lucreze, candidaţii au pus pe primul loc vânzările, urmate de call-center, marketing, resurse umane, contabilitate şi IT. De altfel, acestea reflectă destul de bine joburile preferate, precum şofer, inginer sau contabil.

„Este destul de evident că în acest moment candidaţii sunt cu ochii pe mişcările din piaţă şi urmăresc ce se întâmplă nu doar la nivelul joburilor, ci şi care este evoluţia economiei, în general. De aceea, vedem cum cresc căutările active pe acele domenii sau pe acele specializări care sunt stabile, care scot constant un număr mare de joburi noi în piaţă sau care nu au fost foarte afectate de criza ultimelor luni”, a menţionat Bogdan Badea.

Căutările candidaţilor oglindesc oferta disponibilă în piaţă, în condiţiile în care în luna octombrie cele mai multe joburi noi au fost postate pentru domeniile transport/distribuţie, vânzări, administrativ/logistică şi relaţii clienţi/call center.

În total, aproximativ 33.000 de joburi noi au fost postate în luna octombrie pe eJobs.ro.

Deşi numărul de aplicări pentru străinătate a scăzut semnificativ în ultimul an, joburile care presupun cunoaşterea avansată a unei limbi străine se află în continuare în vizorul candidaţilor. Cele mai multe căutări au fost făcute pentru joburile care presupun cunoaşterea limbii germane, franceze, italiene şi spaniole.

„Toate aceste cuvinte cheie ne arată că segmentul de candidaţi cu experienţă, specialişti, cu studii superioare – white collar, aşa cum sunt cunoscuţi – este foarte activ în această perioadă. Se uită la ce se întâmplă în piaţă şi aplică mult mai mult decât o făceau până acum”, a adăugat Bogdan Badea.

 

CITEȘTE ȘI:

Bani europeni nerambursabili pentru construcţia a 9 noduri rutiere pe autostrăzi

ANAF a elaborat procedura eșalonării la plată. 5 condiții pentru contribuabili

RAR: Activitatea stațiilor ITP va fi suspendată 3 zile

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...

încărcare
Juridic

Noile obiective obligatorii pentru instalarea punctelor de încărcare

Utilizatorii mașinilor de companie și șoferii utilitarelor ușoare ar trebui să își...