controlul în trafic
Home Infrastructură Siguranţă rutieră Creşte numărul vehiculelor speciale pentru controlul în trafic

Creşte numărul vehiculelor speciale pentru controlul în trafic

ISCTR şi RAR, cele două instituţii autorizate să verifice maşinile care circulă pe şosele, au achiziţionat, în ultimul timp, 76 de vehicule speciale pentru controlul în trafic.

Astfel, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) a cumpărat un număr de 32 de autospeciale personalizate, valoarea totală a achiziţiei fără TVA fiind de 3,75 milioane de lei, mai scăzută decât cea estimată iniţial de 5 milioane de lei.

Potrivit anunţului publicat pe platforma de achiziţii publice, SICAP, vehiculele vor fi livrate de compania Stimpex. În criteriile de atribuire, termenul de livrare a avut o pondere de 5%, garanţia post-vânzare, de 10%, iar preţul, de 85%.

Anul trecut, ISCTR a mai cumpărat 15 autoturisme personalizate pentru efectuarea controlului in trafic, maşinile fiind furmizate de Renault Commercial Roumanie.  Valoarea contractului a fost de 1,019 milioane de lei fără TVA.

La rândul său, şi Registrul Auto Român (RAR) se dotează cu noi vehicule pentru controlul în trafic. De data aceasta este vorba despre achiziţionarea unui număr de 44 de autolaboratoare de control tehnic, valoarea totală a achiziţiei (fără TVA) fiind de 8,9 milioane de lei.

Conform anunţului de atribuire publicat în SICAP, prototipul va fi livrat la sediul central al instituţiei, iar celelalte 43 de autolaboratoare, la reprezentanţa RAR din Bucureşti.

În criteriile de atribuire, componenta financiară (preţul) a avut o pondere de 55%, iar componentele tehnice (volumul util, arondarea unităţilor de reparaţii auto autorizate conform categoriei autolaboratorului, garanţia celulei laborator, garanţia la perforarea prin ruginire, garanţia generală a autovehiculului, ergonomia şi aspectul estetic al celulei laborator, lungimea spaţiului util), de 45%.

Vehiculele vor fi livrate de societatea Midocar din Bucureşti, importator Volkswagen şi Audi, care a câştigat licitaţia în faţa celorlalţi trei ofertanţi. Printre altele, participanţii au avut de demonstrat că media cifrei de afaceri globale pe ultimii 3 ani a fost de minimum 4,6 milioane de lei.

În acest an, RAR a mai achiziţionat, prin licitaţie alte 43 de utilitare speciale N, amenajate ca laboratoare mobile (SG 99 laborator). Contractul a fost câştigat de compania Trust Motors, importator oficial Peugeot/Citroën/DS pentru România.

 

CITEŞTE ŞI:

Test Opel Crossland X 1.5 BlueHDI

Cum se poate transfera clasa bonus-malus

Proiectele de legi pentru 6 autostrăzi au ajuns pe masa deputaţilor

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ZF LIFETEC
Siguranţă rutieră

ZF redenumește Divizia de Sisteme de Siguranță Pasivă în ZF LIFETEC

ZF a anunțat rebrandingul Diviziei Sisteme de Siguranță Pasivă în „ZF LIFETEC”,...

semnalizarea rutieră
JuridicSiguranţă rutieră

Codul Rutier, completat cu noi reglementări privind semnalizarea pe șosele

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru modificarea OUG privind circulaţia pe...

Circulaţia rutieră
Siguranţă rutieră

Circulația rutieră va fi închisă pe DN 1, marți și miercuri, în zona localității Câmpina

În perioada 19.03.2024, ora 00.00 – 20.03.2024, ora 24.00, circulația rutieră va...

siguranța rutieră
Siguranţă rutieră

Curtea de Conturi Europeană: Progresele UE privind siguranța rutieră au stagnat în ultimii ani

Dacă nu fac eforturi mai mari, UE și statele sale membre riscă...