Coşmarul din Balş a luat sfârşit? Sistem inteligent de semaforizare

În lipsa unei şosele rapide între Craiova şi Piteşti, şoferii care trebuie să circule între cele două localităţi sunt nevoiţi să traverseze oraşul Balş, pe DN 65. Ani buni, traficul prin orăşelul situat la 25 de km de Craiova a fost un coşmar pentru cei aflaţi în tranzit, din cauza numeroaselor treceri de pietoni amplasate pe drumul naţional.
semafor

Miercuri, DRDP Craiova a anunţat implementarea unui sistem inteligent de semaforizare în Balş, pentru 12 treceri de pietoni existente pe DN 65.

„Sistemul implementat, în valoare de 1,26 milioane de lei lei cu TVA, se va adapta valorilor de trafic şi va regla ciclul de semaforizare cu ajutorul unor detectori non-intruzivi şi intruzivi, dar şi al unor butoni pentru semafoarele destinate pietonilor”, au explicat reprezentanţii DRPD Craiova.

Funcţionarea sistemului adaptiv de trafic prin detectori non-intruzivi şi detectori intruzivi şi butoni pietonali va funcţiona pe principiul „VERDE TOT TIMPUL PE DRUMUL NAŢIONAL DN 65” pentru mişcarea „înainte”, urmând să se schimbe în funcţie de cererea de trafic de pe drumul secundar (pe bază de detecţie a senzorilor non-intruzivi) şi/sau la cererea pietoni (pe baza unui buton pietonal atunci când acesta este apăsat).

Schimbarea timpilor de semaforizare din culoarea „VERDE” în culoarea „ROŞU” va ţine cont de lungimea cozilor (grad de încărcare) şi a timpilor de aşteptare de pe DN 65.

Sistemul inteligent de semaforizare (sistem adaptiv de trafic) va fi monitorizat de la distanţă prin tehnologie GPRS.

 

CITEŞTE ŞI:

UNTRR a iniţiat o acţiune juridică împotriva CE, pentru a se evita scumpirea RCA

Roadtrip de 350 km cu un vehicul electric, BMW i3

CNAIR: Lucrările pentru VO Bacău au început cu 4 luni mai devreme

 

Adaugati comentariu