Advertisement

rrelaxarea unor restricții
Home Administrare flote Juridic CORONAVIRUS. Austria interzice cursele aeriene spre România. Și Belgia a luat măsuri

CORONAVIRUS. Austria interzice cursele aeriene spre România. Și Belgia a luat măsuri

Austria interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe spre România, dar și spre alte state din Balcanii de Vest, pe fondul creșterii contaminărilor cu noul coronavirus. În același timp, Belgia a introdus România pe lista ”portocalie”.

Potrivit unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober, pe lista statelor considerate cu ”risc de SARS-CoV-2”, Austria a mai adăugat 10 ţări: Bulgaria, România, Republica Moldova, toate statele din Balcanii de Vest, precum şi Egipt.

Sunt de aşteptat efecte semnificative asupra reţelei de legături aeriene ale companiei Austrian Airlines, ale cărei curse pe relaţiile Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgorica, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna spre Vienna-Schwechat vor rămâne anulate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie.

Rămân în continuare interzise zborurile dinspre Belarus, China, Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

Vor fi totuşi exceptate anumite categorii de curse aeriene: cele considerate în interesul Austriei, precum şi cele care transportă mărfuri, bolnavi, cetăţeni austrieci repatriaţi, personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură.

Oricum, accesul în Austria al cetăţenilor provenind din România este condiționat de prezentarea unui test negativ pentru coronavirus şi a dovezii cazării, dacă persoanele nu domiciliază în Austria. Dacă nu există test de coronavirus negativ, se aplică izolarea pentru 14 zile la domiciliu sau într-o unitate de cazare pentru care trebuie prezentată o rezervare.

Belgia include România pe lista ”portocalie”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că, începând de luni, cetăţenilor care ajung din România în Belgia în scop turistic li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei COVID-19, după ce România a fost inclusă de autorităţile belgiene în zona portocalie.

În cursul zilei de 12 iulie, autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei, măsuri care au intrat deja în vigoare începând de duminică, imediat după momentul publicării acestora.

”Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută) şi zona roşie – carantină obligatorie şi testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetăţenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială), începând cu data de 13 iulie a.c., li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu COVID-19”, a transmis MAE.

 

CITEȘTE ȘI:

Alexandru Popescu este noul director comercial ALD Automotive România

Ministrul Sănătății: Prelungirea stării de alertă este ”aproape iminentă”

Piața auto, în scădere puternică în primele 6 luni. INFOGRAFICE

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

antidrog
JuridicSiguranţă rutieră

Guvernul modifică Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Testele antidrog și returnarea permiselor

În ședința de joi, Guvernul va modifica Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa...

PPE
Juridic

PPE intenționează să revizuiască interdicția privind vânzările de vehicule termice din 2035

Cel mai mare și mai vechi grup parlamentar din Parlamentul European, Partidul...