Cea mai mică motocicletă din lume: Smalltoe

Sigur că există jucării-motocicletă mai mici, însă Smalltoe este cea mai mică motocicletă din lume care poate fi ”călărită” de o persoană.
Smalltoe, cea mai mică motocicletă din lume, floteauto.ro

Unii dintre noi au o pasiune pentru extreme. Este, cu siguranță, cazul suedezului Tom Wiberg care a intrat în Guinness Book of Records cu cea mai mare motocicletă din lume, numită Bigtoe. Aceasta măsura 2,3 m înălțime și cântărea 1.632 kg, dar despre ea îți voi povesti în zilele următoare. Azi m-am decis să-ți ”vorbesc” despre cea mai mică motocicletă din lume, opera aceluiași suedez. Și cum putea să se numească minusculul frate, decât… Smalltoe?

Smalltoe, cea mai mică motocicletă din lume, floteauto.ro

Cea mai mică mototcicletă din lume este atât de compactă și de ușoară, încât o poți ține în palmă fără efort. Greutatea totală este de 1,1 kg, ampatamentul măsoară 8 cm, iar șaua stă la 6,5 cm de sol. Evită, totuși, gropile, pentru că roțile cu diametru de 1,58 cm pe față și 2,19 cm pe spate, ambele fără suspensie, te-ar putea face să basculezi peste ghidon.

Cum te deplasezi pe cea mai mică motocicletă din lume

Bine că nu ești în pericol să mergi prea repede: motorul de 0,3 CP poate imprima o viteză maximă de 2 km/h, care variază direct proporțional cu greutatea riderului. Firește că, dat fiind gabaritul, nu trebuie să te aștepți la minuni. Motocicleta poate fi călărită doar folosind o pereche de pantofi special creați, cu scărițe încorporate, care intră în fantele motocicletei. Ca să nu mai discutăm despre șaua inutilizabilă și chiar… despre ghidonul simbolic, care cu greu poate imprima direcția corectă mototcicletei.

”Am călărit-o pe distanța de 11 m și aș fi continuat, dacă nu-mi stătea un container în drum”, le-a mărturisit Wiberg jurnaliștilor de la Associated Press cu ocazia primirii certificatului de la Guinness Book of Records.

➡ Iată motocicleta cu tracțiune integrală! 💡

Drept urmare, poți s-o scoți la plimbare doar prin curte: fără direcție, suspensie și semnalizări nu e cel mai sigur vehicul în trafic. Totuși, lipsa frânelor nu constituie o problemă: dacă detectezi pericolul la viteză maximă, sari de pe motocicletă.

Adaugati comentariu