Consumul de carburanţi va scădea cu 10% în 2020. Când va reveni cererea

Consumul de carburanţi va scădea cu 10% în 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus, iar cererea nu va reveni la nivelurile anterioare mai devreme de anul 2022, a estimat Radu Caprău, directorul Downstream Oil al OMV Petrom.
preţ maximal

Potrivit acestuia, cererea de produse petroliere a fost puternic afectată în trimestrul al doilea, ceea ce se va reflecta în scăderi pe tot anul

„Credem că rezultatele pe acest an vor fi cu aproximativ 10% mai mici decât în 2019, în ceea ce priveşte cererea de carburanţi. Piaţa nu va reveni la nivelurile anterioare pandemiei mai devreme de anul 2022”, a precizat Radu Caprău.

Potrivit raportului din primul semestru al OMV Petrom, în prima jumătate a acestui an cererea de carburanţi pe segmentul de retail (populaţie) a scăzut cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai puternică scădere a fost în trimestrul al doilea al anului, respectiv 25% faţă de în trimestrul al doilea din 2019.

Profit în scădere cu peste 50% pentru OMV Petrom

OMV Petrom a obţinut în prima jumătate a acestui an un profit net de 867 milioane de lei, în scădere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit raportului semestrial.

Veniturile din vânzări au fost de 10,069 miliarde de lei, în scădere cu 11%.

Declinul vânzărilor survine evoluţiei negative a preţurilor din piaţă şi a volumelor mai mici de vânzări de produse petroliere, inclusiv de carburanţii, au explicat reprezentanţii companiei.

Rezultatul din exploatare a scăzut la 972 milioane de lei, cu 57% mai mic comparativ cu intervalul similar al anului trecut, în principal din cauza mediului de piaţă nefavorabil, a preţurilor mai mici şi a crizei generate de COVID-19, având un impact negativ asupra performanţei grupului.

Investiţiile au însumat 1,569 miliarde de lei primele şase luni ale anului, cu 8% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut, în principal direcţionate către sectorul Upstream (explorare şi producţie), în valoare de 1,142 miliarde de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Thierry Bolloré, fostul șef al Renault, va conduce Jaguar Land Rover

Trust Motors devine importator oficial Opel în România

Motorul electric Yamaha va avea 48-272 CP

 

Adaugati comentariu