Constructorii auto revin în China după baterii pentru maşini electrice

După relaxarea restricţiilor impuse de pandemia Covid-19, se reiau marile contracte din industria auto cu producătorii chinezi. BYD va furniza baterii pentru maşinile electrice produse de Ford în China, după ce, recent, compania chineză a încheiat un parteneriat cu Toyota pentru dezvoltarea vehiculelor "verzi".producția bateriilor

Societatea mixtă Ford – Changan Automobile aşteaptă aprobarea guvernului de la Beijing pentru producţia unui model hibrid plug-in echipat cu baterii BYD.

Compania, cu sediul în Shenzhen, a fost fondată în 1995 pentru a produce baterii auto, dar ulterior a devenit un furnizor de soluţii energetice de top. Berkshire Hathaway, deținută de Warren Buffett, a cumpărat un pachet de 8% din acţiunile BYD.

Compania chineză este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători din lume de autobuze electrice. În februarie, BYD a anunţat că va livra 130 de autobuze electrice oraşului Los Angeles.

Anul trecut, Ford a s-a angajat să lanseze, în China, peste 30 de modele noi sau semnificativ redesenate.Multe dintre acestea vor fi full electrice.

În aprilie, Toyota a anunţat înfiinţarea unei societăţi mixte cu BYD. Noua companie se va concentra pe cercetarea şi dezvoltarea vehiculelor electrice pentru piaţa chineză.

BYD nu este însă singura companie chineză care furnizează producătorilor auto baterii pentru maşini electrice.

Contemporary Amperex Technology (CATL) este cel mai mare producător de baterii pentru maşini electrice din lume, printre marii săi clienţi numărându-se BMW, Volkswagen, Toyota Motor, Honda Motor şi Daimler.

Recent, Tesla a încheiat un contract cu CATL pentru echiparea vehiculele produse la noua fabrică din Shanghai.

 

CITEȘTE ȘI:

Pleacă Ford din Europa?

Muzeul Peleș a fost redeschis vizitatorilor, cu restricţii

Mall-urile ar putea fi deschise pe 15 iunie. Anunţul ministrului Economiei

 

 

Adaugati comentariu