Advertisement

autonom
Home Finanţare Leasing operaţional Companiile de leasing operaţional au înmatriculat 9.400 de autovehicule în primele 9 luni

Companiile de leasing operaţional au înmatriculat 9.400 de autovehicule în primele 9 luni

Piaţa de leasing operaţional a depăşit nivelul de 57.000 de unităţi în administrare la finalul trimestrului III al anului, cu aproximativ 1.700 de autovehicule mai mult faţă de finalul lui 2015 şi în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În perioada ianuarie-septembrie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 9.400 de autovehicule de către companiile de leasing operaţional, adică 12% din totalul înmatriculărilor noi (79.000 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare).

„Piaţa de leasing operaţional a atins un nivel de maturitate, care se reflectă şi în procentajul de creştere, mai degrabă moderat, în comparaţie cu evoluţiile din anii trecuţi. În acelaşi timp, beneficiarii serviciilor de leasing operaţional au înţeles că maximul de eficientizare a administrării flotelor se obţine utilizând produsul complet (full service), fapt reflectat de cota acestuia în portofoliul firmelor de leasing, care a crescut în ultimul an cu 5% ajungând la peste 73%. Pornind de la această tendinţa, ne dorim ca tot mai multe companii româneşti să apeleze la acest mod de achiziţie şi exploatare a parcului auto”, au subliniat reprezentanţii Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional – ASLO.

Conform datelor centralizate de ASLO, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi RCI Finanţare România.

Membrii asociaţiei reprezintă peste 98% din total piaţă. Structura portofoliului (la nivel de asociaţie) este alcatuită din servicii complete de leasing operaţional (finanţare şi management de flote) cu o cotă de 73%, urmate de management de flote 18%, restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

arval
Leasing operaţional

Observatorul Arval pentru Mobilitate 2024: 9 din 10 manageri spun că flotele lor vor crește sau vor rămâne stabile în următorii 3 ani

Majoritatea companiilor românești rămân încrezătoare în viitorul flotelor lor, 88% anticipând stabilitate...

Hidroelectrica
Leasing operaţional

Mega-flotă de 212 autovehicule în leasing operațional pentru Hidroelectrica. Cât va costa

Compania Hidroelectrica SA va închiria un număr de minim 212 autovehicule în...

Romgaz
Leasing operaţional

Romgaz contractează o flotă de 30 de utilitare 4×4 în leasing operațional

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz intenționează să contracteze un număr de...