Compania israeliană StoreDot a dezvoltat o baterie care se încarcă în 10 minute

StoreDot, o firmă din Israel specializată în dezvoltarea bateriilor pentru maşini electrice, a prezentat primul prototip de baterie cu siliciu dominant, capabil să se reîncarce în doar 10 minute, relatează publicația The Times of Israel.StoreDot

După un proces de dezvoltare care a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor, StoreDot a prezentat un prototip de baterie electrică cu celule cilindrice, despre care spune că rezolvă problemele de siguranţă şi performanţă caracteristice acestui tip de celule.

Prototipul realizat de StoreDot foloseşte formatul 4680 – 46 milimetri lăţime, 80 milimetri lungime – un format preferat de producătorii de maşini electrice, în special de Tesla.

Procesul de dezvoltare a durat 3 ani şi a implicat folosirea a 5 brevete legate de designul celulelor. Acesta „crește capacitatea de producție și abordează problemele de siguranță și performanță asociate de obicei cu structura carcasei dure a celulelor cilindrice”, a precizat compania.

Acum, cei de la StoreDot pun la punct procesul de producţie în masă, împreună cu partenerul chinez, Eve Energy.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Dacia Duster facelift. Update pentru best-seller

Cine este Marin Griguţă, noul șef al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere

 

Adaugati comentariu