Advertisement
stații de reîncărcare
Home Piaţa auto Flotă verde 70% dintre europeni sunt convinşi că sistemele de propulsie alternativă vor deveni dominante până în 2030

70% dintre europeni sunt convinşi că sistemele de propulsie alternativă vor deveni dominante până în 2030

Potrivit unui sondaj realizat de E.ON şi Kantar Emnid în 13 ţări europene, inclusiv România, majoritatea europenilor cred în revoluţia electromobilităţii. Aproximativ 70% dintre europeni sunt convinşi că sistemele de propulsie alternativă vor deveni dominante până în 2030.

În timp ce numărul de maşini electrice care rulează pe şosele este în creştere, şi interesul pentru cumpărarea uneia creşte, de asemenea. Aproximativ 45% dintre germanii care intenţionează să cumpere o maşină preferă una hibridă, electrică sau alimentată cu hidrogen. Astfel, disponibilitatea de a cumpăra o maşină electrică s-a triplat în Germania începând cu anul 2019.

„Cu toate acestea, interesul pentru maşinile electrice este cel mai mare în Italia. Aici, 66% ar dori să conducă următoarea maşină cu alimentare electrică”, mai arată cercetarea.

Şi în România statisticile arată o creştere semnificativă de la an la an a numărului de autovehicule electrice vândute, ceea ce indică o orientare clară către unul dintre cele mai nepoluante şi sustenabile mijloace de transport, la fel cum se întâmplă în lumea întreagă. Numai în luna iulie a.c. au fost înmatriculate peste 330 de autoturisme electrice noi în ţara noastră, iar cifrele la nivel naţional arată că sunt în circulaţie aproximativ 7.500 de vehicule electrice, relevă rezultatele sondajului.

Pe de altă parte, cercetarea mai arată că europenii „sunt în mare parte de acord cu privire la motivele pentru care încă se pronunţă împotriva achiziţionării unei maşini electrice.”

„Pe primul loc este preţul, urmat de numărul de staţii de încărcare. În Germania, situaţia este diferită: aici, în principal, tipurile de baterii descurajează potenţialii clienţi să cumpere o maşină electrică. Pe de altă parte, preţul este doar al treilea factor în ordinea importanţei de care se ţine cont la alegerea unui vehicul”, susţin autorii sondajului.

În ceea ce priveşte diferitele sisteme de acţionare, aproximativ o treime dintre europeni consideră că vehiculele 100% electrice vor domina şoselele în 2030. În schimb, 27% văd maşinile hibride în frunte. Cu toate acestea, comparând câteva ţări, există un dezacord: în timp ce mai mult de jumătate dintre francezi şi români cred în maşinile 100% electrice, doar aproape un sfert dintre germani le împărtăşesc opinia.

Totodată, locuitorii din Republica Cehă, Danemarca, Polonia şi Italia este foarte probabil să susţină tehnologiile hibride.

Potrivit cercetării, cu cât se realizează mai multe progrese în ceea ce priveşte infrastructura de încărcare, diversitatea modelelor, gama şi preţul, cu atât devine mai atractivă trecerea la sistemele de propulsie alternativă.

 

CITEȘTE ȘI:

Ce impozite trebuie să plătești dacă primești tichete de masă sau câștigi la Loteria vaccinaților?

Licitație lansată pentru modernizarea DN 71, între Târgovişte și Sinaia

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CityZEN
Flotă verde

Mobilitate urbană. Focus pe CityZEN

Allview, brandul local lider în industria electronicelor, a anunțat lansarea oficială a...

EV100
Flotă verde

Când companiile își unesc forțele sub semnul ”înverzirii” parcurilor auto. Inițiativa EV100

Șase noi companii s-au alăturat inițiativei EV100, dedicată tranziției energetice a flotelor...

Electrificarea
Flotă verde

Cum poate deveni electrificarea flotelor o poveste de succes

Electrificarea flotelor nu este un concept complet nou, dar se confruntă cu...

încărcătoare
Flotă verde

Vânzările de încărcătoare pentru mașini electrice de la LEKTRI.CO s-au triplat

LEKTRI.CO, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul mobilității electrice din...