Spark Car Sharing, parte a grupului internaţional „SPARK Technologies UAB”, cu sediul în Lituania îşi va lansa în Bucureşti serviciile de car-sharing, prin intermediul unei flote formată în totalitate din automobile electrice.
Conceptul de car-sharing presupune că utilizatorul se urcă în maşina companiei, o conduce până la destinaţia dorită, o parchează, iar din acel punct un alt client preia automobilul şi îl conduce până la noua destinaţie.
Potrivit reprezentanţilor companiei Spark, cu cât mai mulţi oameni folosesc serviciile de car-sharing, cu atât vor fi mai puţine maşini în trafic.
„În medie, o familie nu-şi foloseşte maşina personală mai mult de 10.000 km/an, în condiţiile în care circa 96% din timp maşinile stau parcate. În plus, legislaţia actuală permite utilizarea gratuită a parcărilor publice din Bucureşti de către cei care au maşini electrice. Totodată, maşinile electrice pot utiliza inclusiv benzile dedicate autobuzelor, ceea ce le va permite şoferilor să-şi găsească rute şi mai rapide prin oraş”, arată sursele citate.
De altfel, directorul Spark, Nerijus Dagilis, consideră că pe măsură ce nivelul de conştientizare creşte în rândul oamenilor şi schimbările comportamentului consumatorilor devin tot mai importante, utilizarea serviciilor de car-sharing devine tot mai relevantă.
„Cererea pentru astfel de servicii şi experienţa acumulată de succesul SPARK în Lituania şi în Bulgaria au condus la extinderea serviciului nostru de car sharing şi în România. Credem că acesta este unul dintre atributele viitorului, care va ajuta oraşele cu dezvoltare rapidă, cum este şi cazul Bucureştiului, să devină nu doar mai moderne, ci şi să rezolve problemele cotidiene cu care se confruntă fiecare locuitor din marile oraşe, cum ar fi traficul îngreunat, poluarea aerului şi nivelul de zgomot. Acestea au fost principalele motive care ne-au determinat să găsim o soluţie mult mai ecologică şi mai rentabilă când am creat SPARK – maşina electrică. Este un vehicul avansat din punct de vedere tehnologic şi care va fi utilizat la scară largă de majoritatea populaţiei în viitor. Va deveni o alternativă accesibilă pentru toată lumea care oferă fiabilitate, siguranţă şi protecţie pentru mediu”, a comentat Nerijus Dagilis.
CITEŞTE ŞI:
De unde îşi cumpără DNA maşinile
Flota MAE creşte cu 50 de autoturisme
10 instituţii au dreptul la vehicule cu girofaruri albastre
Comentați?