Advertisement

Home Finanţare Car sharing MINI Sharing a fost lansată și în Germania și Olanda

MINI Sharing a fost lansată și în Germania și Olanda

MINI Sharing îți permite să ”împarţi” propriul automobil cu prietenii şi familia. Soluţia este disponibilă în Germania şi Olanda de la începutul lunii martie 2021. Alte pieţe europene urmează să urmeze până la sfârşitul anului 2021.

Cu MINI Sharing, producătorul îşi extinde rolul de pionierat în mobilitate. Soluția poate fi utilizată comod prin intermediul aplicaţiei cu acelaşi nume. De îndată ce este instalată pe smartphone-ul clientului (disponibilă pentru iOS şi Android), membrii familiei şi prietenii pot fi invitaţi dacă au şi ei aplicaţia.

Sau, dacă prietenii doresc să folosească automobilul pentru o anumită perioadă de timp, pot trimite o cerere proprietarului prin intermediul aplicaţiei. Această cerere este afişată în funcţia de calendar a aplicaţiei. Cererea poate fi acceptată pe loc sau gestionată acolo de proprietar.

Cu 30 de minute înainte de începerea rezervării, conducătorului invitat îi sunt trimise informaţii utile despre maşină. Între acestea, locaţia şi autonomia/nivelul de încărcare. Utilizatorul are nevoie de o conexiune la internet numai la începutul rezervării. Ulterior, smartphone-ul lor comunică cu modulul MINI Sharing prin Bluetooth. Tehnologie care are avantajul de a face posibilă interacţiunea cu automobilul fără o conexiune la internet. Prin urmare, aplicațiaa poate fi utilizată fără probleme în parcările subterane sau în locuri cu acoperire slabă a reţelei.

MINI Sharing se extinde și-n restul Europei

MINI Sharing fusese deja testată şi încercată cu succes şi apreciată pozitiv la Madrid în 2019. Iar ulterior şi la Barcelona, cu un efect similar. După finalizarea cu succes a proiectului-pilot, serviciul privat de partajare a automobilelor a fost disponibil la nivel naţional în Spania din octombrie 2020.

În Germania şi Olanda, lansarea pe piaţă a avut loc la începutul lunii martie 2021. Toate modelele germane MINI construite din ianuarie 2020 sunt deja echipate cu tehnologia necesară din fabrică (opţiunea: 5GE – Flexible Car Sharing Preparation / Pregătirea flexibilă pentru partajarea maşinii). Modulul MINI Sharing necesar poate fi montat ca accesoriu la orice partener de service MINI. Apoi, MINI Sharing poate fi utilizată imediat de către client.

Costul pentru acest servici în Germania în primul an este de 360 de euro (termen de un an), plus montajul. Dacă serviciul este prelungit după perioada de un an, acesta va costa apoi 49 de euro pe an (informaţii valabile în martie 2021).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Monitorizare și aplicații

Jocurile de cazino întâlnesc literatura

De la romanele clasice până la cele mai recente opere contemporane, cărțile...

ADAS
Monitorizare și aplicații

Beneficiile ADAS pentru managementul flotei

Adoptarea pe scară largă a vehiculelor cu sisteme avansate de asistență pentru...

SafeFleet
Monitorizare și aplicații

SafeFleet a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 24 mil. lei în 2023, în creștere cu 13%

SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a...