Parcare de reşedinţă pentru 180 de maşini în sectorul 6 al Capitalei

O parcare cu o capacitate totală de peste 180 de locuri va fi amenajată pe Aleea Romancierilor nr. 8, în apropierea Bulevardului Timişoara, a anunţat Primăria Sectorului 6
parcare

Lucrările de amenajare a noului parcaj, în suprafaţă de 4.500 mp, urmează să fie finalizate în termen de aproximativ 30 de zile, astfel că, din luna august 2019, locurile vor putea fi accesate de membrii comunităţii.

„Construirea acestei noi parcări de reşedinţă, alături de celelalte măsuri de sistematizare a circulaţiei în Cartierul Drumul Taberei, va contribui la o mai bună fluidizare a traficului. Locurile de parcare vor putea fi utilizate de riverani, prin contract de închiriere, după ce vor fi încărcate pe platforma online parcari.adps6.ro”, a arătat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Spaţiul verde din jurul parcajului (aproximativ 2.600 mp) va fi, de asemenea, reamenajat prin plantarea de gard viu, a unui arbore pentru fiecare patru locuri de parcare, plante la sol şi sistem automatizat de irigaţii.

Pentru a nu crea disconfort locuitorilor zonei, autorităţile spu că nu vor fi folosite utilaje de mare capacitate şi nu vor fi utilizaţi cilindri compactori vibratori.

În paralel, ADPDU Sector 6 a demarat şi lucrările de amenajare a două noi parcaje de dimensiuni mai mici în Cartierul Militari, pe strada Muniţiei nr. 31- 35 şi pe strada Pirotehniei FN, cu o capacitate totală de 46 locuri. Conform graficului de lucrări, acestea vor fi finalizate până la sfârşitul lunii iulie 2019, urmând ca apoi să fie puse la dispoziţia locuitorilor Sectorului 6 prin intermediul sistemului electronic de atribuire a locurilor de parcare. În plus, la finalizarea lucrărilor, vor fi refăcute şi spaţiile verzi din jurul parcajelor pe o suprafaţă totală de 1.350 mp.

Recent, ADPDU Sector 6 a mai finalizat amenajarea a trei noi parcări de reşedinţă, pe strada Cheile Orzei (45 locuri), pe strada Preciziei (12 locuri) şi pe Aleea Parva (11 locuri).

Primăria sctorului 6 reaminteşte că, începând cu 15 aprilie 2019, administraţia locală a pus la dispoziţia cetăţenilor o nouă platformă online dedicată, pentru dobândirea unui loc de parcare în cadrul parcajelor de reşedinţă din sector.

La nivelul Sectorului 6, sunt disponibile aproximativ 41.000 de locuri de parcare de reşedinţă.

 

CITEŞTE ŞI:

De unde îşi cumpără DNA maşinile

Flota MAE creşte cu 50 de autoturisme

10 instituţii au dreptul la vehicule cu girofaruri albastre

Adaugati comentariu