Cod portocaliu de vreme rea, de sâmbătă până duminică dimineaţa

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vreme rea în 30 de judeţe, precum şi un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în 17 judeţe, până duminică dimineaţa.
Cod portocaliu de vreme rea


Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 septembrie, ora 9:00 – 27 septembrie, ora 3:00, pe fondul avertizării Cod portocaliu de vreme rea, în zona de munte, precum şi în Maramureş, Transilvania şi local în Oltenia, Muntenia şi Moldova, va ploua abundent şi vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină şi frecvente descărcări electrice).

Cantităţile de apă vor depăşi 50 – 60 l/mp şi, izolat, 70 – 90 l/mp.

Totodată, în intervalul 25 septembrie, ora 23:00 – 27 septembrie, ora 6:00, va fi în vigoare o avertizare Cod galben, timp în care va ploua în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 – 35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud şi la munte, iar seara şi în prima parte a nopţii de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a ţării. De asemenea, se vor semnala averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Vântul se va intensifica treptat în toată ţara, cu viteze la rafală în general de 45 – 60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100 – 110 km/h. În Moldova, Muntenia şi Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60 – 80 km/h.

ANM anunţă că vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar duminică şi în rest.

 

CITEȘTE ȘI:

Cel mai aerodinamic portbagaj de plafon

Schema de ajutor de stat pentru companiile mari va fi lansată săptămâna viitoare

Autostrada Timișoara – Moravița. Costuri diminuate pentru Studiul de fezabilitate

 

Adaugati comentariu