CNAIR a lansat licitația pentru finalizarea sectorului A1 – DN 7 de pe Centura București

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a sectorului A1 – DN 7 de pe Centura București, după ce în urmă cu aproape doi ani a reziliat contractul cu Asocierea Delta ACM 93 - Azvirt - Maxidesign.A1 – DN 7

Stadiul fizic al execuţiei lucrărilor, la data rezilierii, a fost de 86,5%.

Contractul pentru construcţia Sectorului Centurii Bucureşti, cuprins între A1 şi DN 7, în valoare de aproximativ 106,6 milioane lei, fără TVA, a fost semnat în luna noiembrie 2011, lucrările urmând să fie finalizate în august 2014. În noiembrie 2018, progresul fizic în şantier a ajuns la 86,5 %, însă de atunci nu s-a mai derulat nicio activitate. În iunie 2019, CNAR a luat decizia să rezilieze contractul și să lanseze o nouă licitație.

Noua procedură de achiziție publică a fost publicată în SICAP, valoarea contractului pentru construcția ultimilor 8,7 km fiind de 42,057 milioane de euro.

Durata contractului este de 72 luni si cuprinde: 12 luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie a lucrarilor. Durata contractului de lucrari poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor ofertată de operatorul economic desemnat câștigător.

În criteriul de atribuire, prețul are o pondere de 88%, iar perioada de garanție suplimentară a lucrărilor, față de cea minim acceptată de 60 de luni, de 12%.

Termen limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 iunie 2021.

Proiectul este cofinanţat din fonduri europene nerambursabile, presupune configurarea la 4 benzi, reabilitarea a 2 poduri şi pasaje şi construcţia a 4 poduri şi pasaje noi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

UE este departe de ținta de 1 milion de puncte de încărcare până în 2025

Ministerul Sănătăţii a stabilit noi criterii pentru carantinarea localităților

De ce sa alegi anvelope de vara noi?

 

 

Adaugati comentariu