ACAROM: Aproape 40.000 de mașini produse în martie

ACAROM - Asociația Constructorilor de Automobile din România a publicat datele privind producția de automobile realizată în România în luna martie. Potrivit sursei amintite, totalul automobilelor s-a ridicat la 39.986 de unități.
ACAROM

ACAROM transmite că Dacia a asamblat 24.077 de mașini la Mioveni. Alte 15.909 unități au fost produse de Ford la Craiova. După primele trei luni ale anului, Dacia a atins o producție de 64.065 de mașini, în timp ce Ford a ajuns la 53.724 de exemplare. Astfel că totalul la nivelul primelor trei luni din acest an se ridică la peste 117.000 de mașini.

Anul trecut, în aceeași perioadă, producția Dacia și Ford a fost oprită temporar din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, producția auto din România în intervalul martie-aprilie 2020 a fost de 32.033 de exemplare.

Producția afectată de criza semiconductorilor

Cifrele de producție ale Dacia și Ford au fost afectate în ultimele luni și de criza semiconductorilor. ”În România, Dacia și Ford au fost forțate să oprească producția, în câteva ocazii, în februarie și martie. Riscul unor noi perioade de oprire temporară a activității este cel puțin la nivel mediu, potrivit estimărilor noastre referitoare la situația ofertei de cipuri specializate. În țara noastră, pe lângă producătorii auto menționați, un ecosistem variat de producători de componente auto contribuie la PIB. Aducând sectorul la aproximativ 10%. Livrările auto au o contribuție majoră în cadrul exporturilor, apropiindu-se, ca și în Slovacia, de jumătate din total. Având în vedere integrarea puternică a fabricilor de componente auto cu piața europeană, este posibilă o încetinire a activităţii şi chiar perioade temporare de oprire şi la nivelul acestora. În plus, Germania, unde sectorul auto este deosebit de important în peisajul industrial, este primul partener în cadrul schimburilor comerciale, prin urmare, o eventuală încetinire acolo ar avea efecte şi în ţară”, se arată într-o analiză XTB.

Sursa statistici: Asociația Constructorilor de Automobile din România

Adaugati comentariu