Ministerul Sănătăţii a stabilit noi criterii pentru carantinarea localităților

Ministerul Sănătăţii a modificat Ordinul care stabilește criteriile pentru carantinarea localităților. În Monitorul Oficial a fost publicat, marți seară, Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.carantină

Potrivit acestui ordin s-au introdus noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.

Pentru municipiile cu peste 100.000 de locuitori se au în vedere şapte criterii, între care numărul de teste, rata de pozitivare, incidenţa, gradul de ocupare al paturilor, dar şi trendul în ultimele 14 zile. Carantina zonală încetează în momentul în care rata de infectare scade sub 3 la mie.

Potrivit anexelor care fac parte din Ordin, pentru municipiile cu peste 100.000 de locuitori se iau în calcul 7 criterii, punctajul care trebuie atins fiind de ”minimum 60 de puncte”. Pentru restul zonelor, se au în vedere cinci criterii, punctajul care trebuie atins fiind de 70 de puncte.

carantinarea localităților

Potrivit documentului, carantina zonală încetează la o rată de infectare care scade sub 3 la mie.

 

CITEȘTE ȘI:

60.000 de companii româneşti se află la limita supravieţuirii. Analiză Sierra Quadrant

Rata anuală a inflaţiei a scăzut la 3,1% în luna martie

Incertitudinea economică, o ameninţare majoră pentru 40% dintre companiile din România

 

 

Adaugati comentariu