CNAIR a făcut recepția lucrărilor de reabilitare a DN 18 pe sectorul Moisei – Iacobeni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat finalizarea recepției lucrărilor executate în cadrul proiectului de reabilitare a DN 18 Moisei (jud. Maramureș) – Iacobeni (jud. Suceava), lot 4 Carlibaba – Iacobeni.
DN 18

Valoarea totală a acestui contract a fost de 59,77 milioane de lei fără TVA, fiind asigurată integral de la bugetul de Stat.

Obiectivul principal al proiectului a constat în reabilitarea/modernizarea a 20,16 km de drum național, fiind executate următoarele tipuri de lucrări:

– refacerea completă a structurii rutiere cu amenajarea unui numar de 43 intersecții cu drumuri laterale și a intersecției cu DN 17 de pe raza localității Iacobeni;

– reabilitarea a 3 poduri din care 2 poduri peste râul Bistrița – Aurie;

– construirea dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor constând în execuția unui număr de 56 podețe noi, reabilitarea a 4 podețe existente respectiv execuția a cca. 17.000 m.l de șanțuri și rigole;

– execuția a cca 3.000 m ziduri de sprijin;

– montarea a cca. 9.000 m parapete de protecție

Serviciile de consultanță pentru DN 18 au fost asigurate de DRDP Iași, iar lucrările au fost executate de Asocierea Autotehnorom (lider), OPR Asfalt, Procad (proiectant).

Granția lucrărilor executate este de 24 de luni de la recepția lucrărilor.

 

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. Licitaţie în pregătire pentru tronsonul Braşov – Făgăraş

BMW și VW atacă Tesla

Restricţii de circulație în zona intersecţiei bulevardelor Iuliu Maniu şi Vasile Milea din Capitală

 

Adaugati comentariu