Constructor desemnat pentru secțiunea Cornetu – Tigveni, parte din Autostrada Sibiu – Pitești

Ca urmare a finalizării procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești, Cornetu – Tigveni.
Tigveni

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea Webuild – Trancrad, cu prețul de 5,3 miliarde de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 120 de luni.

Traseul are o lungime de 37.4 km, iar principalele lucrări ale aceastei secțiuni sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
  • Ecoduct în zona localității Călinești

Potrivit CNAIR, semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 loturi dintre care 4 au deja contracte semnate:

  • Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023.
  • Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027.
  • Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.
  • Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Autostrada Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul şi Vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cum iti pregatesti masina pentru calatoriile din sezonul cald

Viteza maximă de circulație pe drumurile expres crește la 120 km/h. Lege promulgată

 

 

 

Adaugati comentariu