Bugetul „Rabla Plus” pentru persoanelor juridice, epuizat în mai puţin de două ore

Bugetul programului "Rabla Plus" alocat persoanelor juridice a fost epuizat în mai puţin de două ore de la startul sesiunii de înscrieri ce a demarat vineri, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).
Rabla Plus

„Mă bucur că firmele din România încurajează transportul cu emisii zero şi aleg maşinile full electrice în detrimentul celor clasice. Sunt convins că epuizarea bugetului programului Rabla Plus dedicat persoanelor juridice într-o oră şi 37 de minute se datorează pe de-o parte popularităţii în creştere a maşinilor electrice ca mijloc de deplasare iar, pe de altă parte, tendinţei de limitare a consumului de combustibil generate de costurile tot mai mari ale carburantului. Privind la perspectiva europeană care prevede că din 2035 să nu mai fie produse maşini cu motoare clasice, cred că România se pregăteşte bine de pe acum pentru ceea ce va urma. Rabla Plus nu doar că vine cu una dintre cele mai mari finanţări din Europa, de aproximativ 10.000 de euro pentru maşinile full electrice, dar sprijină şi o cultură de mediu a transportului din ţara noastră”, a declarat ministrul Mediului,Barna Tanczos.

O nouă sesiune de înscriere în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” a debutat vineri, instituţiile publice şi unităţile administrativ-teritoriale (UAT) beneficiind de alocări separate.

Astfel, bugetul alocat pentru Programul Rabla Clasic în această etapă este de 335 milioane de lei pentru persoane fizice, de 123 de milioane de lei pentru persoane juridice și de 50 de milioane de lei, pentru UAT şi instituţii publice.

Fondurile alocate programului Rabla Plus în această sesiune sunt de 262 de milioane de lei pentru persoane fizice, de 190,3 milioane de lei pentru persoane juridice şi de 100 milioane de lei pentru UAT şi instituţii publice.

Persoanele interesate să-şi achiziţioneze un autovehicul mai prietenos cu mediul înconjurător se pot înscrie în program până la data de 31 mai 2022.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Constructor desemnat pentru secțiunea Cornetu – Tigveni, parte din Autostrada Sibiu – Pitești

O nouă sesiune a programelor Rabla. Instituţiile publice şi primăriile vor avea fonduri separate

 

 

 

Adaugati comentariu