
Circulaţia rutieră pe Transalpina a fost redeschisă miercuri, pe sectorul Rânca – Curpăt, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Potrivit CNAIR, decizia deschiderii circulaţiei a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanţii DRDP Craiova, SDN Târgu – Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj şi IPJ Vâlcea.
Astfel, pe DN 67 C, Rânca – Obârşia Lotrului (km 34+800 – 59+800), circulaţia va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată de 3,5 tone în intervalul orar 07:00 – 21:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră.
Pe sectorul Obârşia Lotrului – Curpăt (între km 59+800 – 79+200) se circulă fără restricţii.
CNAIR precizează că traficul rutier pe Transalpina va fi deschis până pe data de 1 noiembrie, iar în funcţie de condiţiile meteo se poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulaţiei.
Transalpina (DN 67C), în lungime de 148,2 km, este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba.
Drumul străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județul Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă”.
CITEȘTE ȘI:
Programele Rabla 2021. Câte mașini noi au intrat până acum în flotele companiilor
Studiu de atractivitate EY România: Investitorii revin în 2021
România va rămâne o locație importantă pentru productorii de componente și ansamble. Opinie