Cererile de reeşalonare a datoriilor pot fi depuse până în 15 decembrie

Data de 15 decembrie este termenul până la care companiile pot depune cererile de reeşalonare a datoriilor acumulate de la începutul stării de urgenţă şi până la 25 octombrie, pentru anul viitor, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Directorii generali

Totodată acesta a reiterat că nu nu vor fi efectuate executări silite până la data de 25 decembrie.

”Pe lângă ce am prezentat până acum în spaţiul public, am îmbunătăţit puţin condiţiile, nu vor fi executări silite până la 25 decembrie şi tot astăzi vom introduce în ordonanţă încă o facilitate, discuţiile cu companiile la Consiliul Economic Social, am avut şi noi aceste discuţii şi, faţă de ce am propus, pentru perioada 26 octombrie – 25 decembrie nu se vor calcula nici dobânzi şi nici penalităţi pentru aceste obligaţii fiscale scadente de la intrarea în starea de urgenţă până în data de 25 decembrie. Deci, dacă există companii care au depus declaraţii şi nu pot să plătească şi vor să fie în reeşalonare, până li se aprobă reeşalonarea, există o perioadă de timp”, a afirmat Cîţu.

El a menţionat că a mai adăugat în textul proiectului de OUG şi „extinderea termenului pentru rambursarea TVA, cu controlul ulterior, până la 25 ianuarie”.

„Opinia mea este, şi la asta lucrăm acum, să permanentizăm acest sistem, deja avem în istoricul ANAF foarte multe companii care au fost controlate de-a lungul timpului şi au plătit de fiecare dată, au fost controale şi au primit TVA, deci, nu există nicio problemă. Şi atunci putem să facem un sistem ca pentru aceste companii care un anumit rating să existe acest sistem de rambursare, de control ulterior, rambursarea TVA cu control ulterior permanentizat, la asta lucrăm pentru după 25 ianuarie. Şi încă alte măsuri fiscale”, a mai spus Cîţu.

 

CITEȘTE ȘI:

BEI acordă credite și finanțări în leasing pentru companiile afectate de criza Covid

Duminică se trece la ora de iarnă. 2021, ultimul an pentru schimbarea sezonieră a orei

Granturi pentru capital de lucru. 7.000 de IMM-uri, în primele 10 minute

 

 

 

Adaugati comentariu