Cătălin Drulă: Autostrada Comarnic-Braşov este o prioritate pentru mine. Acum avem niște planșe

Ministrul propus pentru Transporturi, Cătălin Drulă, consideră că realizarea autostrăzii Comarnic - Braşov este o prioritate pentru mandatul său. Acesta a subliniat că în ultimii 15 ani nu s-a făcut nimic pentru construcția șoselei de mare viteză, în momentul de față existând doar studii de fezabilitate, adică ”niște planșe”.
Catalin Drula

Cătălin Drulă a precizat că pentru Autostrada Comarnic – Brașov nu este o problemă finanțarea, pentru că există fondurile europene, ci realizarea unui proiect solid, care să poată fi scos la licitație.

„Pentru a realiza autostrada Comarnic-Braşov avem nevoie de un proiect solid la bază. În momentul de faţă avem un studiu, care e la nivelul de studiu de fezabilitate. Nişte planşe cu alte cuvinte. Avem nevoie de studii geotehnice, de proiectul solid cu viaductele, cu tunelurile ca să o putem scoate la licitaţie. Fonduri europene există. Nu e o problemă de finanţare în momentul de faţă. E o prioritate pentru mine. Sunt nişte proceduri care sunt în curs de revizuire, studii de fezabilitate. Nu mi-a plăcut că a fost depusă o singură ofertă. Dacă avem licitaţii care au o singură ofertă, de obicei înseamnă că nu a fost făcută bine acea licitaţie şi firmele private nu riscă să intre în ea”, a afirmat Cătălin Drulă, în timpul audiderilor din Parlament,

Potrivit acestuia, proiectul de finanțare convenit cu Banca Mondială în 2017, dar anulat ulterior, a fost cel mai bun lucru legat de Autostrada Comarnic – Brașov.

”Din păcate, la o schimbare de Guvern a fost frânat şi ne-am pierdut şi credibilitatea cu acea instituţie. E o prioritate absolută pentru mine această autostradă, ca şi celelalte treceri montane, durerile noastre”, a mai spus Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a primit aviz favorabil, miercuri, în comisiile de specialitate reunite din Parlament. Acesta a fost validat cu 18 voturi „pentru” şi 13 „împotrivă”.

 

CITEȘTE ȘI:

Sania lui Moș Crăciun: pe care i-o recomanzi?

Alpha Ace: și mașinile electrice pot fi șarmante!

Administrația Fondului pentru Mediu va continua finanțarea programelor Rabla

 

Adaugati comentariu