Advertisement

Alpha Ace floteauto.ro
Home Piaţa auto Autoturisme Alpha Ace: și mașinile electrice pot fi șarmante!

Alpha Ace: și mașinile electrice pot fi șarmante!

Ispirat din istoria automobilului și dotat cu tehnica viitorului, Alpha Ace ne demonstrează că autoturismele își pot păstra farmecul chiar și odată cu ”invazia” electrificării.

Nu e Alfa. E Alpha. Alpha Ace. Dar nu poți nega că o parte din formele sale sunt inspirate din legendarul model Alfa Romeo GT 1300 Junior. Zona frontală curată, are două blocuri optice (care, ce-i drept, nu mai sunt rotunde, ci au fost restilizate), pasajele roților sunt evazate în stilul sportivelor care prin anii ’70 zumzăiau pe circuite, iar linia descendentă a plafonului evocă o eră apusă. Nu-ți amintește de FIAT 850 Sport?

Alpha Ace floteauto.ro

Mai mult, inima neagră aplicată pe aripile din față pare a evoca trifoiul ”Quadrifoglio Verde” destinat versiunilor de înaltă performanță ale casei italiene. Gabaritul îl plasează între clasa mică și cea compactă, dar Alpha Ace oferă doar configurație cu două locuri și un spațiu pentru bagaje de 396 litri. Se poate opta pentru jante de 16 sau 18 inchi.

 

Interiorul e un pic mai trist, pentru că a renunțat la butoane și manete, inutile în freneticul proces de digitalizare, electrificare, electronizare. Simplu, a trecut progresul peste ele și le-a șters.

➡ Acestea sunt mașinile electrice cu cele mai fiabile baterii! 💡

Toate comenzile sunt găzduite de ecranul central touch, ca la modelele Tesla. Nu mai există nici instrumente de bord în spatele volanului.

Alpha Ace floteauto.ro

Alpha Ace: tehnica

Tehnic, sunt motive de entuziasmare: cu o greutate puțin peste 1.600 kg, o distribuție ideală a maselor pe punți și propulsie pe puntea spate, modelul asigură principalele premise necesare pentru a fi agil și incisiv. Producătorul nu oferă informații legate de puterea motorului electric sau de capacitatea bateriei, ci estimează o autonomie electrică mai mare de 400 km și o accelerație 0-100 km/h în puțin peste 6 secunde.

Alpha Ace floteauto.ro

Dacă te-a convins, îți poți rezerva propriul exemplar accesând acest link. Tot pe site-ul producătorului poți găsi primele schițe ale viitorului model destinat comaniilor auto, numit Alpha Icon.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autoturisme

Pășește în viitor cu Ford: inovații și viziuni pentru mobilitate durabilă

Ford se află în fruntea industriei auto cu soluții inovatoare și viziuni...

Autoturisme

Renault deschide comenzile în România pentru Symbioz

Poziționat între Captur și Austral, Symbioz asigură Renault o prezență mai puternică...

Administrare floteFlotă verde

Cum a redus HP emisiile de CO2 și costurile flotei

Adoptarea vehiculelor hibride, reducerea numărului de furnizori și dimensionarea corectă a flotei...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...