Administrația Fondului pentru Mediu va continua finanțarea programelor Rabla

Potrivit Programului de guvernare propus de Cabinetul Cîțu, la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) vor fi continuatei în anii următori o serie de programe specifice, printre care se numără Rabla Clasic și Rabla Plus.Conformarea voluntară

Astfel, Programul Rabla Clasic – cel mai longeviv program guvernamental de mediu va fi îmbunătățit, în acord cu noile cerințe europene din domeniul mobilității.

Programul Rabla Plus, destinat achiziției de mașini electrice, cel mai ambițiosprogram guvernamental de acest gen din UE, va crește etapizat în următorii ani, urmând să fie adaptat gradual la noile evoluții din acest sector.

Pe de altă parte, în Programul de guvernare al Cabinetului Cîțu, se propune și derularea programului Stații reîncărcare pentru autostrăzi drumuri europene, naționale (Rețeaua TEN-T) și localități – beneficiari operatori economici. Bugetul alocat este de 92 milioane de lei. Schema de ajutor de stat a fost aprobată de Comisia Europeană, iar proiectul Ghidului de finanțare este în curs de elaborare la nivelul AFM.

Totodată, va fi extins programul Rețeaua de stații de încărcare pentru vehicule electrice. ”Tranziția către electro-mobilitate nu poate fi realizată fără o infrastructură de alimentare corespunzătoare. Prin extinderea acestui program, atât în localități, cât și de-a lungul drumurilor naționale și județene, ne propunem să dezvoltăm cea mai performantă rețea de stații de alimentare din regiune”, se arată în Programul de guvernare.

de asemenea, AFM va extinde și programul Transport Public Ecologic, pentru a da posibilitatea cât mai multor localități din România să ofere locuitorilor un transport public eficient, curat și modern.

 

CITEȘTE ȘI:

Programul de guvernare în domeniul infrastructurii rutiere – autostrăzi, drumuri expres și variante de ocolire

Mega-flota de 211 vehicule pentru Engie România

Cine sunt miniștrii propuși pentru Guvernul Cîțu. Biografii

 

 

 

Adaugati comentariu