În cadrul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4”, ofertantul desemnat câștigător a rămas Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade (SA&PE Construct – Lider de asociere), cu preţul de 617,081 milioane lei fără TVA.
Potrivit CNAIR, s-a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea civilă nr. 1394/2021 pronunțată la data de 24.06.2021 și adusă la cunoștință Autorității Contractante prin Certificatul de grefă în data de 28.06.2021
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a menţionat că pe tronsonul lung, de 31,8 km, dintre Coloneşti şi Piteşti, este vorba despre un antreprenor român „serios, care lucrează foarte bine şi pe loturile 2 şi 3 ale aceluiaşi proiect” şi care a fost desemnat câştigător deja de două ori pe acest sector.
„Să sperăm că a treia oară-i cu noroc şi că licitaţia nu va fi contestată din nou”, a punctat ministrul.
Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.
”Așa cum ne-a obișnuit până acum, există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a arătat Cătălin Drulă.
Construcția tronsonului 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.
”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”. au precizat reprezentanții CNAIR.
CITEȘTE ȘI:
TRANSCAR SRL – o companie românească de excepție!
Două treimi din autoturismele noi înmatriculate sunt achiziționate de companii
Controalele la graniţele dintre Serbia, Macedonia de Nord şi Albania vor fi eliminate din 2023
Comentați?