Câștigător redesemnat pentru construcția tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești

În cadrul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect "Proiectare și Execuție Drum Expres Craiova – Pitești, Tronsonul 4”, ofertantul desemnat câștigător a rămas Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade (SA&PE Construct - Lider de asociere), cu preţul de 617,081 milioane lei fără TVA.
Drumul Expres Craiova - Piteşti

Potrivit CNAIR, s-a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor dispus de Curtea de Apel București prin Hotărârea civilă nr. 1394/2021 pronunțată la data de 24.06.2021 și adusă la cunoștință Autorității Contractante prin Certificatul de grefă în data de 28.06.2021

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a menţionat că pe tronsonul lung, de 31,8 km, dintre Coloneşti şi Piteşti, este vorba despre un antreprenor român „serios, care lucrează foarte bine şi pe loturile 2 şi 3 ale aceluiaşi proiect” şi care a fost desemnat câştigător deja de două ori pe acest sector.

Să sperăm că a treia oară-i cu noroc şi că licitaţia nu va fi contestată din nou”, a punctat ministrul.

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani.

”Așa cum ne-a obișnuit până acum, există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a arătat Cătălin Drulă.

Construcția tronsonului 4 din Drumul Expres Craiova – Pitești se desfășoară pe teritoriul Județului Argeș și începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localitățile Albota și Costești, ocolește pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 București – Pitești la km 121+185.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”. au precizat reprezentanții CNAIR.

 

CITEȘTE ȘI:

TRANSCAR SRL – o companie românească de excepție!

Două treimi din autoturismele noi înmatriculate sunt achiziționate de companii

Controalele la graniţele dintre Serbia, Macedonia de Nord şi Albania vor fi eliminate din 2023

Adaugati comentariu