Care sunt soluţiile telematice căutate în industria de retail

Asigurarea aprovizionării perfecte a unui hypermarket cu produse proaspete implică un efort considerabil. La această provocare, transportatorii au găsit răspunsul: soluţiile telematice.
webeye-floteauto

Transportul rutier de mărfuri este în creştere în România, plasându-se în Top 5 din UE, potrivit datelor Eurostat pentru 2017, care arată un avans de 13,6% a volumului de mărfuri transportate faţă de 2016.

Creşterea de două cifre a fost generată de dezvoltarea comerţului, pe fondul sporirii consumului privat. Retailul este, de altfel, în prezent, cel mai puternic sector al economiei locale, din punctul de vedere al cifrei de afaceri.

Nevoia marilor reţele comerciale, aflate în continuă expansiune, de a răspunde exigenţelor consumatorilor români, influenţează activitatea transportatorilor, care trebuie să găsească soluţii pentru a face faţă noilor provocări.

În cazul transporturilor FMCG, esenţiale sunt elemente precum: respectarea timpilor de livrare, asigurarea unor condiţii speciale pentru mărfuri perisabile, securizarea lor.

Toate aceste provocări au o soluţie concretă, telematica. Transportatorii pot controla astăzi, cu maximă precizie, activitatea flotei auto pe care o deţin. Cu ajutorul soluţiilor telematice, ei ştiu în orice clipă în ce loc pe hartă se află maşinile lor, timpul estimat de livrare, dacă este respectată temperatura necesară unui anumit transport, etc.

„Noi toţi, în calitate de consumatori, ne dorim să avem acces la produse proaspete, în garanţie. Nu ştim însă ce eforturi fantastice se fac pentru a asigura aprovizionarea fără cusur a unui hypermarket. Sunt o mulţime de provocări, orice problemă cât de mică poate da peste cap întreg procesul de aprovizionare. Telematica te scuteşte de astfel de surprize pentru că îţi organizează cu precizie activitatea întregii flote”, a spus Levente Gall, CEO WebEye pentru Europa Centrală şi de Est.

WebEye a dezvoltat soluţii care asigură bunul transport al mărfurilor de tip FMCG.

Una dintre ele monitorizează în timp real funcţionarea echipamentului de răcire. Reglarea necorespunzătoare a temperaturii reprezintă cea mai mare problemă în transportul produselor care necesită linie de frig. Rezultatul este că marfa se alterează şi astfel se pot produce pagube însemnate. Sistemul WebEye dă alarma imediat ce temperatura începe să scadă sau să crească faţă de valoarea impusă, făcând astfel posibilă intervenţia în timp util. Totodată, beneficiarul transportului are dovada că produsele au fost transportate la temperatura potrivită.

Soluţia WebEye pentru un transport frigorific în siguranţă constă în amplasarea de senzori în fiecare incintă a remorcii, ceea ce permite monitorizarea temperaturii fiecărei categorii de marfă. Cu ajutorul senzorului de uşă, clientul este atenţionat în timp real dacă uşa semiremorcii este deschisă în locuri nepermise.

Serviciul eTachograph, cu cele 2 funcţii ale sale, eControl şi eDownload, permite gestionarea eficientă a flotei auto. eControl oferă un ajutor eficient în planificarea şi executarea sarcinilor de transport, iar eDownload face posibilă descărcarea online a datelor tahografului digital, ceea ce creşte capacitatea de transport şi gradul de exploatare a vehiculelor.

 

CITEŞTE ŞI:

Priorităţile telematicii în 2019

Levente Gall, WebEye: Telematica a devenit o necesitate

 

WebEye Telematics Group se ocupă cu dezvoltarea soluţiilor de telematică – şi WebEye International, divizia comercială care include filialele companiei din 14 ţări europene. În 2017, grupul a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de peste 14 milioane de euro. Serviciile bazate pe tehnologia GPS/GPRS – “Soluţiile WebEye” sunt un instrument indispensabil companiilor de transport, expediţie şi logistică pentru eficientizarea activităţii şi reducerea costurilor.

 

Adaugati comentariu