Călătoriile, condiționate de vaccinare? Compania aeriană australiană Qantas face primul pas

Șeful companiei aeriene australiene Qantas a declarat pentru BBC că „guvernele vor insista” asupra introducerii obligativității vaccinării pentru persoanele care vor călători la nivel internațional.qantas

„Avem datoria față de pasageri și echipaj că toată lumea din aeronava respectivă să fie în siguranță”, a spus directorul executiv al Qantas, Alan Joyce, adăugând că acest lucru ar justifica modificarea termenilor și condițiilor de rezervare a biletelor.

Joyce crede că pasagerii ar fi dispuși să accepte schimbarea. „Marea majoritate a clienților noștri consideră că aceasta este o idee grozavă – 90% dintre persoanele pe care le-am chestionat consideră că oamenii ar trebui să fie vaccinați pentru a călători pe plan internațional”.

Afirmațiile directorului executiv al Qantas au fost criticate de reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății. Directorul pentru sănătate și inovație digitală, Bernardo Mariano, a declarat pentru BBC: „Nu aprobăm faptul că un pașaport de vaccinare ar trebui să fie o condiție pentru călătorie”.

El a adăugat că, indiferent de ceea ce dorește sectorul privat, ar fi necesară o abordare unificată din partea guvernelor pentru ca această măsură să funcționeze.

Australia și-a închis granițele pentru aproape toți străinii și impune periodic carantine zonale.

Vaccinurile împotriva coronavirusului sunt considerate cruciale pentru revigorarea industriei de transport aerian, afectate de scăderea numărului de pasageri la nivel mondial cu 75,6% în 2020, în condițiile în care în anul precedent fuseseră transportate 4,5 miliarde de persoane.

 

CITEȘTE ȘI:

Constructor desemnat pentru reabilitarea Podului peste brațul Borcea

Buget de 4,5 mld. euro prin PNRR pentru infrastructura rutieră

Alte 4 localități din jud. Ilfov au intrat în carantină – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari

 

 

Adaugati comentariu