Rusul care a plănuit un atac ransomware asupra Tesla s-a declarat vinovat

Un rus din SUA a pledat vinovat la acuzația de complot pentru a extorca bani de la compania de mașini electrice Tesla. Egor Igorevici Kriuchkov este acuzat că a oferit unui angajat 1 milion de dolari pentru a plasa un virus tip ransomware în rețeaua de calculatoare a fabricii de baterii din Nevada.Tesla

Rusul intenționa să folosească virusul informatic pentru a fura secretele companiei și a cere apoi o răscumpărare, au explicat procurorii americani.

Virușii informatici cunoscuți sub numele de ”ransomware” sunt folosiți de hackeri pentru a șantaja companii și persoane, cerând bani pentru a nu bloca acccesul la computer sau pentru nu șterge fișiere.

Virușii sunt instalați fie cu ajutorul unei persoane din interior, fie exploatând o breșă de securitate în software-ul vulnerabil.

Kriuchkov, în vîrstă de 27 de ani, a acționat în numele unor hackeri din străinătate și a încercat să mituiască personal un angajat Tesla, au arătat procurorii.

FBI a precizat că atacul planificat asupra Tesla a fost oprit înainte de a putea avea loc.

Kriuchkov a declarat, în luna septembrie, că guvernul rus era la curent cu pirateria, dar FBI și avocații au spus că nu ar exista legături cu Kremlinul.

Rusul a intrat în SUA cu viză de turist pentru cinci săptămâni, în lunile iulie și august 2020, când a încercat să-l recruteze pe angajatul Tesla, potrivit documentelor instanței publicate în presa americană.

Departamentul de Justiție al SUA a relatat că angajatul a informat compania, aceasta a luat legătura cu FBI, care l-a instruit să înregistreze conversațiile cu Kruichokov.

Rusul riscă o sentință de 10 luni închisoare.

 

CITEȘTE ȘI:

Constructor desemnat pentru reabilitarea Podului peste brațul Borcea

Buget de 4,5 mld. euro prin PNRR pentru infrastructura rutieră

Alte 4 localități din jud. Ilfov au intrat în carantină – Domneşti, Jilava, Pantelimon şi Voluntari

 

 

Adaugati comentariu