Bucureștiul riscă intrarea în carantină zonală. Care este situația

De luni, de la ora 00.00, Bucureștiul rămâne încă 14 zile în scenariul ”roșu”, iar dacă rata de incidență depășește 6 cazuri la mie, s-ar putea institui carantină zonală, a anunțat duminică, prefectul Capitalei, Alin Stoica.carantină

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit duminică şi a decis, ca începând de luni ora 00.00, să fie prelungite restricţiile în Bucureşti pentru o perioadă de 14 zile.

În București au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, 1.755 de cazuri noi, iar coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere, de la 4,85 la 5,33.

Astfel, vor merge fizic la ore preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din clasele terminale. Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor şi a altor localuri, dar şi a unităţilor de spectacole şi a sălilor de jocuri este interzisă. Poate continua activitatea teraselor, însă este interzisă organizarea spectacolelor şi a altor manifestări în aer liber. De asemenea, purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, conform hotărârii CMBSU.

În plus, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că, în cazul în care Bucureştiul ajunge la o rată a infectărilor de 6 la mia de locuitori, atunci nu vor mai putea fi făcute cursuri, potrivit ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii, fiind posibil să fie instituită carantină zonală, atât în Capitală cât şi în localităţile limitrofe aflate deja în carantină, astfel încât „circulaţia să fie limitată, să evităm aglomeraţia, în special în mijloacele de transport în comun, în pieţe, mall-uri. Evident că deplasarea va trebui făcută în cazurile în care este nevoie şi cu declaraţie pe propria răspundere”.

Acesta a adăugat că luni va exista o discuţie cu specialiştii în sănătate, DSP şi INSP.

„Urmează să discutăm cu specialiştii pe acest scenariu, ce se poate, ce nu se poate, ce este eficient, ce nu este eficent. Nu vom lua măsuri doar de dragul de a le lua ci dacă sunt eficiente din punctul de vedere al epidemiologilor şi dacă spun că acea măsură e eficientă, o vom lua. Am prelungit peste 14 zile dar dacă intervin noutăţi vom reveni cu alte măsuri. Cred că este nerelevant care sector stă mai prost pentru că suntem un singur oraş, nu putem să privim lucrurile secvenţial, nu putem să spunem cartierul Berceni stă mai prost decât cartierul Drumul Taberei. Nu poţi să carantinezi zone din Bucureşti, este imposibil”, a explicat Alin Stoica.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică, la nivel național, 4.267 de cazuri noi de Covid-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. Totodată, au fost raportate 76 de decese. La ATI sunt internaţi 1.334 de pacienţi, numărul lor fiind în creştere.

 

CITEȘTE ȘI:

Călătoriile, condiționate de vaccinare? Compania aeriană australiană Qantas face primul pas

Rusul care a plănuit un atac ransomware asupra Tesla s-a declarat vinovat

Constructor desemnat pentru reabilitarea Podului peste brațul Borcea

 

 

Adaugati comentariu