CORONAVIRUS. Distanțarea socială și purtarea măștii ar putea dura „câțiva ani”

Coordonatorul procesului de vaccinare din cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, dr. Mary Ramsay, consideră că unele restricții, cum ar fi distanțarea socială și purtarea măștii, ar putea dura ani de zile, relatează BBC.Măsurile suplimentare

„Oamenii s-au obișnuit acum cu aceste restricții de nivel inferior, pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu restricțiile mai puțin severe existente”, a declarat specialistul epidemiolog, refeirndu-se la purtarea măștii și distanțarea socială.

„Vorbim despre o perioadă destul de lungă de timp”, spune dr. Ramsay.

„Așadar, cred că timp de câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate ca și noi, iar cifrele vor fi scăzut peste tot – atunci putem ajunge treptat la o situație mai aproape de normal”.

În Marea Britanie au fost vaccinate până în prezent peste 25 de milioane de persoane.

Întrebată de reportul BBC despre deschiderea unor evenimente mari, cum ar fi meciurile de fotbal, dr. Ramsay a menționat că acestea vor trebui „să fie monitorizate foarte atent”, cu instrucțiuni clare despre restricțiile necesare.

Ea subliniază că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede”.

Potrivit specialistului britanic, vaccinarea înseamnă că șansele de deces și internările în spital sunt mult mai mici, dar orice virus care circulă ar putea, în mod inevitabil, să afecteze pe oricine este vulnerabil.

„Trebuie să ne uităm foarte atent înainte ca oricare dintre aceste restricții să fie ridicate”, a conchis dr. Ramsay.

 

CITEȘTE ȘI:

Bucureștiul riscă intrarea în carantină zonală. Care este situația

Călătoriile, condiționate de vaccinare? Compania aeriană australiană Qantas face primul pas

Rusul care a plănuit un atac ransomware asupra Tesla s-a declarat vinovat

 

 

Adaugati comentariu